Melodifestivalen Deltävling 3 Linköping

Enligt experterna, läs kvälls och gaypressen, ska detta vara det jämnaste fältet bland låtar i årets 4 deltävlingar. Själv har jag mest väntat på låt nummer 1….mums….
 
1. BWO – Lay your love on me
En väldigt mycket BWO låt, vilket i mitt fall inte är något negativt. Trallvänlig, glad och väldigt mycket Oh mama.
Jag gillade den och det är en låt man helt klart kan få på hjärnan.
Nu ska jag torka bort imman på TV.n hemma innan låt 2 börjar
2. Mickey Huskic – Izdajice
Först är det kul med låtar som inte är på svenska eller engelska. Fast denna låt har ett problem som visar sig redan efter 20 sek. För oss som inte förstår språket är det en totalt intetsägande låt. Skickar vi denna kanske balkan röstar på oss, men ingen annan lär göra det. Nej, detta va inget bra alls.
3. Frida feat. Headline – Upp o Hoppa
Först, jag klarar inte sång på skånska och sen, jag klarar inte skitlåtar. Vilket detta var. Kanske är detta i samma klass som Sjögrens fast sämre. Vissa kan säkert bli glada av det här, jag vill bara bygga en snygg fälla alla SAW filmerna till mig själv.
Usch!
4. Therese Andersson -When you need me
Melodifestivalen försöker gå Nightwish, skillnaden är att Nightwish låter bra, vilket denna låt inte alls gör. Jag kan tänka mig att det finns dom som tycker att detta är skitbra, jag tillhör inte den gruppen. Rösten på Therese är antagligen festivalens starkaste, till skillnad från Carola skriker hon inte enbart i olika toner. Problemet är att musik som detta behöver mer än 3 min, här börjar allt på en gång och det blir helt enkelt för mycket för fort.
5. Patrik Isaksson – Under mitt tunna skinn
Här är en annan artist som jag har väldigt svårt för och som antagligen påverkar mitt så annars rena och totalt neutrala omdöme 😛
Fast helt emot detta kan jag inte vara, för det är faktiskt riktigt bra. Kanske inte jättebra men ganska bra. Låten är en Isaksson med lite schlager i. Dessutom vet Isaksson vart kameran är, vilket är ett pluspoäng.
En klar möjlig vinnare till Globen.
6. Caracola – Smiling in love
Samma press som gillade låt nummer 1 verkar gilla denna, och det föstår jag. För efter ungefär 25 sek vet jag en grupp som kommer vara med på gaygalan 2009. Själv tittar jag upp från laptoppen och skakar på huvudet. Det jag först och främst ifrågasätter är den så kallade sången. De kan ju för fan inte sjunga någon av dom. Det låter som en amatörtävling med några som inte gått vidare.
Jesus va kasst detta var, och de komer säkert gå vidare bara för det
7. Ainbusk – Jag saknar dig ibland
Jag är INGEN vän av denna grupp. Dessutom anser jag att Josefin förstörde svenska Chess för hon kan inte sjunga alls om du frågar mig. Att darra på rösten och se ledsen ut är inte att sjunga. Denna låt är en fin ballad, väldigt fin faktiskt men den vill sig inte med denna grupp. Det blir bara segt och eländigt. Dessutom är Ainbusks kläder det fulaste jag sett sen det blev poppis att boxershortens skulle sitta uppe vid armhålorna.
8. Eskobar – Halleluja new world
Eskobar är en grupp som gjort mycket bra musik genom åren, detta var inte det bästa.
Låten var inte dålig men passar fantastiskt dåligt i Melodifestivalen. Låten har helt klart möjligheter att växa om man får höra den några gånger, men på 3 min övertygar den inte. Nej, detta var en festival låt men inte för denna festival.
Går denna låt vidare gör den det på grund av deras fans, och dom flesta av dom finns inte i Sverige så dom får inte rösta i alla.
Ja, det var låtarna det. När låtarna rullas snabbt igen på TV´n måste jag säga att jag tycker det var ett mycket svagt fält denna vecka. Ingen låt satte sig direkt, och även om BWO’s låt kommer bli stor och antagligen gå vidare direkt till globen så är det mycket osäkert hur det kommer gå. Vilket ju gör hela tävlingen desto mer spännande 🙂

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *