Melodifestivalen Deltävling 2 Västerås

Dags för deltävling 2, denna gång i staden Västerås.
Här är genomgången av låtarna och detta skrivs in allt eftersom de spelas…
1. Ola – Love in Stereo
Sötnosen Olas låt kommer säkert gå bra hos vissa. Den var klämmig och så där ”Idolaktig” som bara en Olalåt kan bli. För den stora massan kommer den komma, försvinna och sedan aldrig mer kommas ihåg.
2. Lasse Lindh – Du behöver aldrig mer vara rädd
En fin låt måste jag säga. Fast någon festivallåt är det inte, inte denna festival i alla fall, Hultsfred mer Jag tror inte den har en chans här men tippar att den ändå kan slå utanför Melodispektaklet
3. The Nicole – Razborka
I introt berättade Nicole att hon kunde en massa språk. Synd att hon inte satsade lite på sång då för detta lät på ren svenska förjävligt men ge låten till nån DJ som kan mixa ihop den lite och gayklubbarna har 2 låtar att spela detta år ihop med Velvet från förra veckan.
4. Alexander Schöld – Den första svalan
Denna killes sångröst påminner lite om en kille jag var ihop med som alltid gick upp i falsett när vi hade sex, eller så låter han som Per Gessle. Låten då? Denna gillade jag faktiskt. Detta är svensk schlager när det är som ”bäst”. Denna låt hoppas jag att få se i globen. Må alla 14 åringar vara vakna och må deras mobiler ha blivi påfyllda av föräldrarna.
5. Rongedal – Just a minute
Fösta tanken som slog mig var: Dessa har hört Graze Kelly med Mika. Sen inser jag att denna låt gillar jag jättemycket. Trallvänlig sång som inte kräver så himla mycket av dig som lyssnare. Helt klart en låt som kan få gå vidare anser jag.
6. Sanna Nielsen – Empty Room
Först, och detta skrivs innan låtet startat: Jag har alltid avskytt denna människa. Alla hennes låtar har tidigare år fått mig att vilja dricka saltsyra. Så därför är det spännande när man läser att hon i år ska totalt knocka allt motstånd…
och jag får ge mig för vilken underbar ballad! Jag som är ganska svag för en viss Celine Dion viker mig pladdask för dessa vackra 3 minuter. Snälla svenska folket, skicka Sanna till Globen! Carola kan stanna hemma, jag lovar! Sverige klarar sig bättre med detta!
7. Andra Generationen – Kebabpizza, Slivovitza
Jaha? OK, musiken e skön, de är den. Ska vi vinna Euro festivalen kanske östländerna kan rösta på oss, nej föressten de röstar ju på varandra. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det här. Det är inte direkt dåligt, men det är verkligen inte bra alls. Jag tippar på att Christer Björkman lagt denna låt här så att alla snabbt ska glömma Sannas låt för att istället nu lyssna noga på…
8. Carola & Andreas – One love
Mina två hatobjekt i samma låt, det är för bra att vara sant!
Det första man får se är en Carola med sina psykotiska ögon och sitt kristuskors som ler in i kameran så knappt WideScreen TV:n klarar av att visa det. Låten då? Visst, helt ok men så jävla bra var den inte. Tycker den låter som de andra Andreas låtarna man hört de senaste åren. Som vanligt har också SVT klätt in Carola i veckans dyraste scenografi, allt är som vanligt.
En sak till…
Va fan har hon på sig? Hon ser ut som en kycklig som försöker rymma ifrån en senapsburk.
Ja, det var låtarna. Jag återkommer med mina personliga åsikter om tävlingen i sig.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *