Hon är hemma igen….

Så var hon då hemma igen, Götheborg.
goteborg3.jpg
Den 6 juni 2003 stod jag, Henke och Alex och såg på när hon hade sjösatts. Då visste knappt någon om hon ens skulle komma iväg, men det gjorde hon. Dessutom gjorde hon succé när hon nådde sitt mål, Kina.
Idag var det fest i stan, det kändes som att varenda Göteborgare gått ut för att hälsa henne tillbaka, och visst är vi glada en sådan här dag. Medan det i Kina varit ett enormt intresse för Ostindiefararen har det i Sverige varit sämre. Mycket tack vare att Tv-huset finns i Stockholm vilket t.ex. Rapport visade idag när de ägnade 23 sek åt Götheborg men 3 minuter åt att en lyxbåt anlänt Stockholms hamn. Heja Rapport, hela Sveriges nyhetsprogram! …
I vilket fall som helst kan vi idag ropa, ”Det gick”, för trots kaos, ekonomiska svårigheter och annat elände ligger nu ostindiefararen nere vid Frihamnen. Hon kom till Kina, och hon kom tillbaka. Många trodde inte det var möjligt att genomföra det, men det gick i alla fall.
Så känn er stolta Göteborgare, världens vackraste fartyg är hemma igen
goteborg1.jpg
[tags]Götheborg[/tags]
Bilderna kommer från gp.se

Bookmark the permalink.

2 Responses to Hon är hemma igen….

  1. Ekorren says:

    tihi, dom där båtarna skvätter vatten på de mindre båtarna.
    Så busigt…

  2. Dana says:

    Grattis till att ha Götheborg i hamn igen. Jag skulle hellre ha Götheborg här än en jättebåt. Här ligger en annan tremastare, men jag såg inte vilken, för långt avstånd att se, orkade inte gå dit i värmen. Och det var inte af Chapman, den är på varv. Min kusins dotter Sara seglade med Götheborg från Australien till Asien. Det var roligt att få resebrev därifrån då.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *