Svenska Kyrkan säger ja till samkönade äktenskap

Som första kyrka i världen säger Svenska kyrkan ja till att homosexuella ska få gifta sig i kyrkan skriver bland annat AB om idag.
Nästa vecka presenteras utredningsförslaget om en ny äktenskapslagstiftning och där i säger alltså SK ja till att homosexuella ska få vigas.
Delar av förslaget har ju redan läckt ut och blir det upp till varje präst om de vill viga homosexuella eller inte, och om det kan man ha sina synpunkter. Ändå känner i alla fall jag idag en enorm glädje och dessutom en stolthet över Svenska Kyrkans ledning som säger ja till kärleken. Claes-Bertil Ytterberg, som talar för biskoparna och Kyrkostyrelsen säger till AB:

Det är viktigt att Svenska kyrkan kan vara ekumeniskt viktig genom att ligga ett steg framför och visa vad som är möjliga vägar

Nu är det också viktigt att vi HBT-människor visar vår respekt för SK. För tiden som kommer lär bli tuff för många anställda inom SK som kommer ställas till svars för beslutet. Det kommer med andra ord bli ett jäkla liv, och på samma sätt som dom står på vår sida måste vi nu visa samma vördnad och respekt tillbaka.
Jag vill också, och jag vet att det finns både en och två av er som läser denna blogg, ge en stor kram till alla medarbetare inom SK som trots spott och ve slagits för sina åsikter och som ständigt visat att de funnits på de utsattas sida. Ni är alla hjältar och den känsla jag känner inför er går bara sammanfatta med ett ord: Kärlek
Tack!
Uppdaterat:
DN och SVD skriver också om nyheten.
[tags]Homosexualitet, äktenskap, Svenska Kyrkan[/tags]

Bookmark the permalink.

5 Responses to Svenska Kyrkan säger ja till samkönade äktenskap

 1. Nina says:

  Vill du vara snäll och mejla mig? Jag skulle vilja ha en kommentar ang. äktenskap i kyrkan. Mvh, N

 2. Walentine says:

  Nina, jag hittar inte din mail men maila mig på webmaster@walentine.com så svarar jag direkt

 3. Jontas says:

  Och jag som trodde att Livets Ord skulle hinna först som den föregångskyrka de är. Tusan så fel jag hade! >;-]

 4. Annen says:

  Då kanske man ska gå tillbaka till kyrkan då, jag gick ur den för några år sedan för att jag tyckte att de sysslade med människoförtryck. Fast jag tycker nog de är rätt hårda mot vissa grupper fortfarande så jag håller mig nog utanför ett tag till!

 5. anita b says:

  Visst är det bra det som beslutats men fortfarande är äktenskap förunnat endast för man och kvinna. Och fortfarande kan präster vägra! Vet inte om ngn annan arbetsplats där man kan vägra utföra arbetsuppgifter för vissa grupper av människor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *