Svenska Kyrkan säger ja till samkönade äktenskap

Som första kyrka i världen säger Svenska kyrkan ja till att homosexuella ska få gifta sig i kyrkan skriver bland annat AB om idag.
Nästa vecka presenteras utredningsförslaget om en ny äktenskapslagstiftning och där i säger alltså SK ja till att homosexuella ska få vigas.
Delar av förslaget har ju redan läckt ut och blir det upp till varje präst om de vill viga homosexuella eller inte, och om det kan man ha sina synpunkter. Ändå känner i alla fall jag idag en enorm glädje och dessutom en stolthet över Svenska Kyrkans ledning som säger ja till kärleken. Claes-Bertil Ytterberg, som talar för biskoparna och Kyrkostyrelsen säger till AB:

Det är viktigt att Svenska kyrkan kan vara ekumeniskt viktig genom att ligga ett steg framför och visa vad som är möjliga vägar

Nu är det också viktigt att vi HBT-människor visar vår respekt för SK. För tiden som kommer lär bli tuff för många anställda inom SK som kommer ställas till svars för beslutet. Det kommer med andra ord bli ett jäkla liv, och på samma sätt som dom står på vår sida måste vi nu visa samma vördnad och respekt tillbaka.
Jag vill också, och jag vet att det finns både en och två av er som läser denna blogg, ge en stor kram till alla medarbetare inom SK som trots spott och ve slagits för sina åsikter och som ständigt visat att de funnits på de utsattas sida. Ni är alla hjältar och den känsla jag känner inför er går bara sammanfatta med ett ord: Kärlek
Tack!
Uppdaterat:
DN och SVD skriver också om nyheten.
[tags]Homosexualitet, äktenskap, Svenska Kyrkan[/tags]

Bookmark the permalink.

5 Responses to Svenska Kyrkan säger ja till samkönade äktenskap

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *