Så går en dag i våra liv…

Dagbok 16 mars 2007

Jag har ju i inlägget innan pratat om vad jag gjort idag så de behöver jag inte gå in på, men jag måste ändå säga igen att det var jäkligt kul att träffa Peter igen. Vår vänskap brukar hållas med att vi snackar m yc k e t över MSN hela tiden och så ses vi med något års mellanrum. Kanske kommer de bli i alla fall en gång per halvår numer. Med tanke på att jag tror att Peter kommer läsa detta och känna sig dum så kan jag ju fortsätta snacka lite till om honom då 😉 Han är nämligen som en dammsugare när det gäller information. Man ser det på honom att allt man säger går in i hjärnan och analyseras och det är skoj. Sedan att han är den ende i det gäng jag träffade som insett att det finns mer i livet än knulla, supa och ragga gör ju honom inte sämre. Visst tycker Peter säkert också om att knulla, supa och ragga men han har lärt sig att det också finns en kombination av det hela. Sådant är beundransvärt. Att han sedan stod emot allt jävla bullshit som kom när han intresserade sig för vissa saker gör honom också beundransvärd. När det begav sig var jag nog mer förbannad än van han var, men jag tror jag själv i det lärde mig en hel del på synen vissa har på mig och på den jag är men men samtidigt är det väl inget att bry sig om. För en del av oss är kunskap och lärdom viktigt, för andra hur stor raggsocka man får plats med…
När jag kom hem idag släppte jag, självklart, ner mina nya fiskar i akvariet. Mina nya Mollys fick ungefär direkt stifta bekantskap med mina överkåta Mollyhanar medan Scalarerna försiktigt ”smög” sig fram. Min klarblåa Kampfisk, Gustav, blev lite sur för de gick in i hans revir. Han har tagit kommandot över vänstra överdelen av akvariet precis vid pumpen. Där bor han och fan ta den som försöker komma in på hans domäner. Fast det där kommer dom lära sig, mina små Humle och Dumle.
Många tycker nog att en hobby som akvariet kommit att bli är en konstig hobby, men jag älskar det! Jag älskar att dona och fixa och göra saker så bra som möjligt för mina bebisar. Framförallt vill jag de ska få en naturlig miljö. Jag avskyr akvarium där allt ser plastigt och konstgjort ut. Det ska vara lite halvtaskiga blad på en växt och det ska vara lite naturligt med alger. Därför tvättar jag aldrig sidorutorna på mitt kar. Hugo, min mal som aldrig slutar växa, tar för eller senare hand om det där och det är ju så det ska vara. Jag är så sanslöst sugen att köpa ett sånt här också:

men jag tror inte Henke går med på det och frågan är vad vi skulle få plats med det. Fast snyggt är det! Kan man ha akvarium i hallen tro? Det är skönt med mitt akvarie. Där jag håller på med det kan jag släppa allt annat lite och det är samtidigt så underbart att bara sitta och titta i det. När man har Praktbotia i karet händer det alltid något.
Jag var också i telefonkontakt med min läkare idag. Hon ville skicka mig till företagshälsovården så vi får se hur det bli. 2 veckor till kommer jag i alla fall bli sjukskriven på 50 % och efter det är allt högst osäkert. Jag lär återkomma till det.
Känner mig lika less på mig själv som vanligt egentligen, men idag har det varit en sådan dag då jag inte orkat bry mig. Jag vet att listan över saker jag behöver ta itu med är lång och jobbig, men idag kände jag bara inte för det.
Jag avslutar dagen med en fundering jag haft ganska länge.
Denna blogg läses av många och jag vet att det dessutom är många som säger sig känna mig som läser den. Det är folk man ska krama när man ses och som talar om hur bra jag är etc etc etc.
Min fundering blir då och den är självklart inte riktad till alla: På vilket sätt kan en person man totalt ignorerar trots att man vet att han inte mår bra vara en person som är bra???
Walentine.com blev min glädje och min förbannalse, så är det nog

Bookmark the permalink.

3 Responses to Så går en dag i våra liv…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *