I Trollhättan är det ganska OK med larver i skolmaten

Skolorna i Trollhättan har en extra service till sina elever. Förutom vanliga nudlar får dom lite larver i maten också. Enligt SVD hade larver påträffats i paketen med nudlar som skickats till skolorna i Trollhättan. Självklart vägrade eleverna äta maten men Anna Jonsson som är kostchef på centralköket verkar uppenbart tycka att det inte är så farligt. Hon förklarar iofs att det inte ska ingå larver i maten men försäkrar att larverna inte är farliga att äta.
Hon säger bland annat:

– Att hitta någon enstaka larv är inte konstigare än att hitta en ärta bland de tärnade morötterna, säger Anna Jonsson. Och det är mycket allvarligare eftersom en enda ärta kan vara farligt för den som är allergisk.

Jag vet inte om jag är lite hård nu men känns det inte lite som att Anna Jonsson försöker försvara något som är sanslöst dåligt.
Personligen anser jag att det är ganska äckligt med larver i maten så jag skulle också vägra maten som serveras. Dessutom vågar jag påstå att jag aldrig i hela mitt liv hittat en ärta bland tärnade morötter. Sker det ofta i Trollhättan kanske centralköket borde anställa människor som inte är färgblinda.
Tycker allt luktar, ”Skit samma, det är ju skolmat” över hela grejen
[tags]Skolmat, Trollhättan[/tags]
Intressant.se

Bookmark the permalink.

5 Responses to I Trollhättan är det ganska OK med larver i skolmaten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *