I Trollhättan är det ganska OK med larver i skolmaten

Skolorna i Trollhättan har en extra service till sina elever. Förutom vanliga nudlar får dom lite larver i maten också. Enligt SVD hade larver påträffats i paketen med nudlar som skickats till skolorna i Trollhättan. Självklart vägrade eleverna äta maten men Anna Jonsson som är kostchef på centralköket verkar uppenbart tycka att det inte är så farligt. Hon förklarar iofs att det inte ska ingå larver i maten men försäkrar att larverna inte är farliga att äta.
Hon säger bland annat:

– Att hitta någon enstaka larv är inte konstigare än att hitta en ärta bland de tärnade morötterna, säger Anna Jonsson. Och det är mycket allvarligare eftersom en enda ärta kan vara farligt för den som är allergisk.

Jag vet inte om jag är lite hård nu men känns det inte lite som att Anna Jonsson försöker försvara något som är sanslöst dåligt.
Personligen anser jag att det är ganska äckligt med larver i maten så jag skulle också vägra maten som serveras. Dessutom vågar jag påstå att jag aldrig i hela mitt liv hittat en ärta bland tärnade morötter. Sker det ofta i Trollhättan kanske centralköket borde anställa människor som inte är färgblinda.
Tycker allt luktar, ”Skit samma, det är ju skolmat” över hela grejen
[tags]Skolmat, Trollhättan[/tags]
Intressant.se

Bookmark the permalink.

5 Responses to I Trollhättan är det ganska OK med larver i skolmaten

 1. Fan vad sjukt, man borde skicka larver till henne och se hur farligt hon tycker det är.

 2. trollhare says:

  Hm… Håller INTE med dig. KAn man äta kossor kan man äta larver.
  http://trollhare.wordpress.com/2007/03/17/gud-vad-larvigt/

 3. Peter says:

  HELL YEAH! håller fullständigt med dig trollhare! 😀

 4. gester says:

  Det där var nog bara ett försök till att spara in lite pengar på skolmaten. Hade det fungerat så skulle larver, maskar serverats i fortsättningen. Skulle sänka kostnaden rejält.

 5. jonathan says:

  jag går faktiskt på lyrfågelskolan en av de skolor som haft larver i skolmaten… jag har inte ätit i skolan för maten ser ut att framkalla pest eller något. jag orkar nästan inte nånting i skolan längre för i skolan på elevrådets möte sa dom att vi inte fick ha med egen mat pga allergi risk… går jag hem så kommer jag försent… detta tycker jag fan är hemskt… jag hatar skolmaten och centralköket och jag fgattar inte hur hon kan tycka det är ok med larver i maten, oavsett om dom inte är farliga… om nu anna jonsson gilalr tailänsk mat som t.ex kokta larver så kan hon fan hålla sig till att det ska va från en tailändsk resturang och inte hamna i skolmaten som flera hundra barn ska äta… och en annan gång, på fettisdagen så fick vi inga semlor för det var nått fel på grädden… jag tycker inte centralköket ska få laga mat längre

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *