Hahaha!

Försäkringskassan ringde och meddelade att de inte godkände min sjukskrivning. Anledningen var att det på läkarintygen inte står exakta arbetsuppgifter menade dom. Meningar som ”Arbetar inom äldrevårde” och ”klarar ej lyft, går med krycka” räcker tydligen inte. Så det som nu sker är att jag får överklaga beslutet samtidigt som läkarna får skriva om läkarintygen. Detta kommer ta minst en månad till.
Jo jag fick ut 3200 i lön i feb!
Haha, vad jag älskar mitt liv!
YEAH!

Bookmark the permalink.

2 Responses to Hahaha!

 1. Jontas says:

  Mitt läkarintyg är i stort sett blankt. Där står på ms och det ger automatiskt en godkänd sjukskrivning. Varför vet jag inte riktigt. Oftast ger ju inte ms i sig några som helst symtom eller besvär, så det är lite konstigt att inte mer behövs för att beskriva symtom som föranleder sjukskrivning.
  Men när jag skrev i blanketten som skulle bifogas läkarintyget skrev jag utförligt precis allt, även sådant som inte framgick ur läkarintyget. Det underlättade väl den totala bedömningen.
  Nu när jag är halvtidssjukskriven får jag ut 2000 kr mer per månad än då jag jobbar. Jag har kollat både med FK och lönekontor – det är rätt så. Obegripligt, va?

 2. trollhare says:

  Fk. Jag säger då det… De har faktiskt aldrig ifrågasatt min sjukskrivning (förmodligen för att min diagnos är så tjusig: ”emotionellt instabil personlighetsstörning” – aka borderline. Ingen ”vanlig” depression här inte…), däremot hade jag ett halvår utan någon som helst inkomst för att de hade sjuka krav på papper för att utreda min obefintliga SGI.
  Nu som pensionär trodde jag det var säkert, men den nya regeringen vet ju hur de ska få folk att bli friska… Trots att jag sökte förlänging året ut ska de ompröva mig i april.
  Jippie. Vad sägs om att göra en Köpenhamn och ockupera Fks huvudkontor?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *