En eftermiddag med Gardell

 Var nere på Götaplatsen idag och hämtade biljetter på Konserthuset. Efter det satte jag mig lite vid sidan av Poseidon och tittade. Jag funderade ett tag på varför en staty på 4 meter får en penis på 3 cm och om det bara var jag som funderade på sånt i ett väder som nästan får betraktas som vårväder.
Jag älskar Götaplatsen, det är verkligen ett smultronställe i Göteborg. Teatern, statsbibblan, Konseryhuset, konstmuseet, Royal med mera gör platsen till ett kulturellt paradis som dessutom är mycket vackert och mäktigt byggt. Tänk bara om bilarna kunde försvinna också, det skulle de tänkt på iställlet för att bygga Götatunnlar som ingen behöver.
När jag hade suttit en stund och funderat insåg jag att jag ville skratta lite då det varit ont om den varan den senaste tiden. Jag reste på mig och gick in på bibblan och där lånade 2 videolsetter: Mellanmjölkens land och Konserthusshowerna blev det. Så det blev pizza med Henke samtidigt som vi gjorde ett besök i mellanmjölkens land och vad jag njöt.
Jag älskar verkligen Gardell, det är ren kärlek till en männsika som mer än någon annan kan blanda det roliga, det barnsliga, den sanslösa med det sorgliga. För då man i ena stunden skrattar åt hans sanslösa beskrivning av Fångarna på fortet så ler man åt den lilla byn i Norra Sverige som har filmfestival. Sedan rinner tårarna när Gardell griper tag om ens hjärta och man bara njuter. För man känner igen sig, och man funderar många gånger på samma sak. Känslan av att känna sig utanför, och känslan av att aldrig sluta kämpa.
När jag sett en stund på Gardell känner jag oftast hur jag får en inre styrka igen. Det känns bra. Någon gång ska jag ge honom en puss på kinden, eller i alla fall en klapp.
 Nu väntar Henke på mig. Vi ska se andra videon nu, hihi.
 
Š

Bookmark the permalink.

5 Responses to En eftermiddag med Gardell

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *