Commodore är tillbaka!

För alla oss som redan på 80-talet var datanördar så är namn som Amiga, Commodore 64 och Vic 20 sådant som kan få oss att sucka djupt och le. 80-talet var Commodoredatorernas årtioende. Alla, och då menar jag verkligen nästan alla, hade en Commodore 64 och sedan en Amiga 500 (med extraminne). Man spelade spel i tusentals och kriget pågick ständigt om Tac 2 var bättre eller sämre än Vico. (själv älskade jag Tac 2 och saknar den fortfarande)
Commodore var på 80 talet vad SEGA var på 90 och början på 2000-talet. Man gjorde dom bästa maskinerna men saknade all form av smart planering när det gäller marknadsföring. Man var också lite före sin tid emellanåt så olyckliga satsningar som slutade med CDTV’n gjorde att Commodore rasade ihop som ett korthus. 1994 slutade man tillverkade datorer och sedan dess har det varit ganska tyst ifrån dom. Namnet har funnits på vissa produkter men utan att direkt göra något väsen av sig, men nu kommer kanske den gamla datorjätten att vakna till liv igen.
Enligt IDG kommer en ny Commodoredator att visas upp på CeBIT nästa vecka. Det ska i grunden vara en PC men mer inriktad på spelmarknaden. Riktigt vad detta betyder verkar ingen veta men lite spännande är det faktiskt.
Välkommen tillbaka Commodore!
Press play on tape!
Källa:IDG
[tags]Commodore[/tags]
Intressant.se
commodore_logo.png

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *