Borås Tidning springer än en gång Kalins ärenden

Borås Tidning framstår allt mer som Världen Idag Light.
När Kalins upprop pågick sket BT bokstavligt talat totalt i att beskriva den andra sidan i diskussionerna. Jag kontaktade själv tidningen men fick inte ens ett svar. Eller jo det fick jag, efter att jag mailde igen och ifrågasatte deras journalistik. Svaret jag fick påminde en hel del om Aftonbladets ”Fråga chefredaktören”, alltså mer halt än en isbana.
Fast Borås Tidning berättade minsann att Kalins plånbok blivit stulen och hoten som riktats emot honom, inte ett ljud om något annat. Kanske är det av samma anledning som BT aldrig direkt brytt sig om att en av Borås mest kända politiker brukade stå och anklaga homosexuella för att vara i samrörelse med Satan?…
Nu har i alla fall BT gjort det igen. I söndagens tidning berättar man om att Svenska Kyrkans präster kan tvingas avstå vigselrätten om de vägrar viga homosexuella par. Trots att ingen vet hur förslaget kommer att se ut fullt ut går BT ut innan och ”skrämmer upp folk”
BT skriver:

Troligen kommer förslaget också att innebära att varje präst i Svenska kyrkan enskilt får ansöka om vigselrätt. Än så länge är det oklart om man få möjlighet att viga bara män och kvinnor – eller om man också måste åta sig att förrätta partnerskap.
Mista vigselrätten
– I så fall innebär det att många präster kan förlora sin vigselrätt, säger Yngve Kalin, komminister i Hyssna.
Han är en av dem som inte kan tänka sig att förrätta partnerskap, och befarar att han då inte heller får möjlighet att förrätta ”vanliga” vigslar.
– Detta kommer att ställa många präster i en väldig knipa, säger han.
När Svenska kyrkan beslutade att införa en välsignelseakt för registrerade partnerskap, startade Yngve Kalin en protestlista. På kort tid skrev över 860 präster på listan, i protest mot välsignelseakten.

Det vi vet idag, om det som läckt ut stämmer, är att det kan komma att bli frivillighet om man vill viga samkönade. Om den regeln kan man säga mycket men Borås Tidning och Karin Samuelsson (som ligger bakom artikeln) bryr sig uppenbart inte om källor eller läckage. Istället skriver man utifrån det värsta tankbara (ur deras synvinkel) och än en gång hakar Borås Tidning på sin favoritpräst Yngve Kalin och hans kamp emot Svenska Kyrkan. För än en gång är detta Kalins chans att döma ut den kyrka som är hans arbetsgivare, något Kalin älskar att göra.
Jag gillade särskilt denna mening:

I veckan slog representanter för Svenska kyrkans ledning fast att kyrkan är beredd att förrätta partnerskap för homosexuella

Ja dessa representanter är ju bara Sveriges biskopar och dom är ju totalt onödiga i sammanhanget eller? Det blir sedan ännu mer roligt:

Men Yngve Kalin påpekar att det bara är Svenska kyrkans biskopar som uttalat sig i frågan hittills. Inga beslut är fattade inom kyrkan.

Artikeln avslutas sedan med en inte helt oväntad ”fortsättning följer”:

Om det blir en ny protestaktion nu, har Yngve Kalin ännu inte bestämt.
– Jag vet faktiskt inte. Jag analyserar situationen, säger han.

Borås Tidning försöker leka modern tidning men bakom deras fanatiska texter om Elfsborg lurar en ”bonnapress” utan dess like. Tidningen i sig är så konservativ så att jag misstänker att chefredaktören grät när ”Nya” Moderaterna skapades. I Borås lever BT i någon form av drömvärld där ingenting som sker utanför sjuhäradsbygden är viktigt samtidigt som tidningen får sina läsare att skickas rakt in i ”Änglagård” när man läser ett nummer. Ja det är så man vill skrika, ”Snälla Västgöta-demokraten kom tillbaka!”
Det som stör mig mest med BT och tidningens hållning gentemot homosexuella är den totala ovilja att lägga fram bägge sidor. En modern tidning ska, oavsett partifärg, inte vrida nyheter på det sättet. Om BT varit det allra minsta intresserade av att verka för att vara en br nyhetstidningen hade man försökt göra något för att beskriva den andra sidan abv myntet, för det finns ett sådant även i detta ämne. Avslutningen på nämnda artikel får mig att undra om Karin Samuelsson stod och sade, ”Du ska väl starta en ny protestlista nu va! Snälla gör det! Gör det!”
När det sedan gäller Kalin så är väl han glad nu när han får bara med i tidningen igen. Han har ju en god bundsförvant i BT och kärleken mellan Kalin och den tidningen verkar aldrig sina, och egentligen passar dom ganska bra ihop. Låt oss bara hoppas att Kalin hejar på Elfsborg
[tags]Yngve Kalin, homosexualitet, äktenskap, Borås Tidning[/tags]
Intressant.se

Bookmark the permalink.

6 Responses to Borås Tidning springer än en gång Kalins ärenden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *