Läkare – Lika oåtkomliga som Olympens Gudar

När jag i mitt arbete gör fel blir det ett himla liv. Anhöriga skäller, chefen ifrågasätter och får media nys om det så tar det 10 sek innan bilder på stackars ensamma och förtvivlade gamlingar dyper upp på nätet. Så ska det vara! Jag är anställd att ge service, vård, omtanke och omsorg för människor som behöver det och som dessutom betalar för det. Dom har rätten att få rätt.
När läkare gör fel är det annorlunda, för en läkare är lite av en Gud och gudar gör inte fel.
Därför får läkare ha vilken attityd de vill, de får bete sig hur de vill och jag som svensk ska tacksamt sitta ner och le och känna en glädje i att läkaren ändå är så snäll som orkar bry sig om en sådan som mig. Att läkaren totalt skiter i att lyssna på mig spelar ingen roll, han med sina långa och fina utbildning vet mer än jag. Han kan min kropp mer än jag och säger han en sak så är det så. Jag som patient ska egentligen känna en stor skuld i att han ens orkar bry sig att komma in i rummet. Att hämta mig i väntrummet behöver han ju inte i alla fall, det gör dom som bara läst 3 år och mer på högskola. Det är han för fin för.
Nu är jag inte svensk och jag känner ingen tacksamhet gentemot läkaren som gör det jobb han har betalt för. Han är en del av den service som samhället ska ha. Jag är inte tacksam utan jag f ö r v ä n t a r mig den servicen. När jag inte får den servicen så blir jag förbannad.
Därför är jag arg nu, jag är arg för att läkare ser mig som en utsugare som försöker vara hemma för att jag inte vill jobba, ”Man kan ju inte vara hemma för allt fattar du väl”, sade en doktor till mig en gång. Detta säger han till en person som i 13 år haft cancer från och till och som under den tiden totalt har 4 veckors sjukskrivning enligt Försäkringskassan. Jag hade faktiskt 2 veckor i mitten av 90-talet men jag gick på cellgifter då, FÖRLÅT! Under alla andra behandlingar har jag jobbat. Jag har skött mitt arbete och åkt direkt till eller från strålningar och annat. Så nåt sånt skitsnack tar jag inte.
Ingen av de där jävla kvacksalvarna tog mig på allvar, men nu har jag det svart på vitt. Hade dom lyssnat på mig hade jag sparat två år som varit rent förjävliga. Kanske hade jag sluppit nätterna och mornarna då man skriker rakt ut för det känns som en kniv i rygg och ben. Kanske hade jag kunnat komma ut mer, röra på mig och se mer än att istället ha blivit tvingad att sitta inne för benen inte håller. Inflammationen har spritt sig och sitter nu i ben och rygg. Detta på grund av att den inte blivit behandlad alls på grund av läkare som inte lyssnar på sina patienter.
Men nu ska dom jävlarna få se. Jag är ingen svensk mes uppfostrad av socialdemokraterna att vara så jävla tacksam för allt. Nu Göteborgs så kallade sjukvård skitit i det blå skåpet. Så du doktor Joakim på Backa Läkarhus. Du kommer få en tuff vår. Det har du mitt ord för.

Bookmark the permalink.

4 Responses to Läkare – Lika oåtkomliga som Olympens Gudar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *