De gamla ska ta själva

GP skriver om att maten inom äldrevården är något som Göteborg satsar mycket på. Bland annat kan man läsa…
De som kan får själva ta för sig av maten, framför allt vid frukostbordet.
Lugn och ro, i största möjliga utsträckning, gäller vid måltiderna.
– Det innebär till exempel att bara nödvändig personal är i köket under måltiderna. Det är förbjudet att sätta på diskmaskinen när våra boende äter och radio och tv ska inte vara på, säger Betty Spjuth som arbetar vid Gråbergets avdelning 4.

På vårt boende är det ständigt ett gnäll för att de boende inte vill ta själva och de ska ha hjälp med allt. En tant ville t.ex en gång att jag skulle dela hennes ostkaka! Svarar man då nej får man veta att ”Det är det du har betalt för”
Väntar med spänning tills försöken helt och hållet införs hos oss, då blir det livat

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *