Yngve Kalin eller Åke Green light fortsätter…

I dagens Nyheterna på TV4 försöker Kalin få homovälsignelsen att vara likvärdig med nazismens övertagande av kyrkan under 30-talet. Sedan drar Kalin sitt vanliga skitsnack om att han inte hittar något om det i Bibeln. Ja jag kallar Kalin för hycklare och det han säger är rent skitsnack. Jag börjar allt mer förstå varför han är präst i den församling han är präst i. Han är dubbelmoralens heliga riddare. Ena dagen sprider han sin propaganda omkring sig och dagen efter kritiserar han kyrkan för att kyrkan är poltiskt och etc etc. Han utnyttjar den kyrka han alltid gnäller på, och han gör det genom att trampa på andra.
Gå ur Svenska Kyrkan Yngve, den kyrka du alltid gnäller så förbaskat på, och gå med i Livets ord istället. Där skulle dina åsikter och ditt hyckleri vinna stor respekt. Vem vet, kanske kan du bli den nya Ulf Ekman
Jo du Yngve, du bor ju i Prästgården i Hyssna. Hur går det ihop med hur Guds tjänare ska leva?
[tags]Yngve Kalin, Prästupproret, Homosexualitet, Homovälsignelse, Religion, kristendom, Svenska Kyrkan[/tags]
Intressant.se

Bookmark the permalink.

10 Responses to Yngve Kalin eller Åke Green light fortsätter…

 1. Stefan says:

  Att jämställa homovälsignelse med nazismens övertagande av kyrkan känns magstarkt och motbjudande kan även jag tycka.
  Men visst är den Svenska Kyrkan politisk? Jag hävdar att så länge politiker är de som styr i svenska kyrkan så har vi fortfarande en statskyrka.
  Det är också därför som Svenska Kyrkan är så otroligt politiskt korrekta så att de till och med vill låta välsigna homosexuella och dessutom öppna upp begreppet äktenskap för samkönade par.
  Jag tycker att äktenskapslagen ska vara för man och kvinna. För övriga förhållanden har vi en alldeles utmärkt partnerskapslag.

 2. Rexxie says:

  Det är ju tämligen naivt av Stefan att tro att partnerskapslagen och äktenskapslagen ger samma juridiska skydd…
  Det är väl för övrigt inte kyrkans sak att ”öppna upp begreppet äktenskap för samkönade par”; det är väl upp till våra lagstiftande organ ?!

 3. Stefan says:

  Rexxie: Av vad jag har hört så är äktenskapsbalken och partnerskapslagen identiska i fråga om juridiskt skydd. Om det inte är på det viset så ser jag inget hinder för att justera partnerskapslagen så att man uppnår samma juridiska skydd.
  Jo, jag ser det som att det blir kyrkans sak att öppna upp begreppet äktenskap eftersom det i det begreppet ligger en uråldrig och religiös övertygelse. Inte bara här i Sverige utan faktiskt i större delen av världen.
  Och när jag talar om kyrkan så menar jag i det här fallet den svenska kyrkan. För oavsett vad lagen i Sverige kan komma att förändras till så kommer det aldrig att kunna tvingas på ex.vis andra kristna kyrkor, Islam, Judendomen m.fl.

 4. trollhare says:

  Stefan: Om du nu tycker att det ska ge samma skydd, varför är du då emot att ändra definitionen på äktenskap?

 5. Rexxie says:

  Det är gigantiska skillnader mellan ett partnerskap och äktenskap när det gäller ekonomiska frågor (arv, skatt, bodelning, efterlevandeskydd osv).
  Ett av förslagen som har framförts är just att skrota hela äktenskapsbalken och ersätta den med en bredare partnerskapslag, och att man därigenom i lagstiftningen inte överhuvudtaget nämner äktenskap. För min del tycker jag att det är en alldeles lysande lösning!
  För övrigt är det på ganska många områden där vi har haft olika ”samhällsfunktioner” som legat av uråldrig och religiös övertygelse som vi utan problem har lyckats föra över på samhället i övrigt. Det är väl t.ex ingen idag som vill ha tillbaka kyrkans tionden i stället för skatt, eller kyrkans fattigstugor i stället för kommunal åldringsvård?!

 6. Rexxie:
  Motvilligt måste jag ge Stefan rätt. Det finns faktiskt inga juridiska skillnader mellan äktenskap och partnerskap förutom i två avseenden. Den ena skillnaden har att göra med utländska medborgares möjlighet att ingår partnerskap i Sverige, och den den andra skillnaden är just namnet. Från början (1994 när partnerskapslagen tillkom) så var den stora skillnaden att parterskapsregistrerade inte kunde adoptera barn, få hjälp med insemination eller ha gemensam vårdnad om barn. Men successivt har dessa skillnader tagits bort.

 7. Stefan says:

  Trollhare: Helt enkelt för att jag anser att begreppet äktenskap är och skall vara förbehållet föreningen mellan en man och en kvinna.
  Rexxie: Jag väljer att tro på Aqurette i frågan om skillnader mellan äktenskap och partnerskap. Men, som sagt, finns det skillnader så går de att åtgärda utan att riva upp en fungerande äktenskapsbalk.
  Det finns säkert många som hellre betalar en tiondel av sin inkomst istället för som nu, minst 30% och ofta mer så det var en märklig jämförelse.
  När det gäller fattigstugor så måste du ställa det i relation till att kyrkan var de enda som på den tiden gjorde något för fattiga och sjuka människor.
  Aqurette: Tack. 😉

 8. Rexxie says:

  Jag böjer mitt huvud i skam och erkänner att jag hade fel 🙂
  Vill också passa på att be Stefan om ursäkt för att jag indirekt kallade dig naiv!

 9. Stefan says:

  Tack Rexxie. 🙂

 10. Vad är det som är hyckleri hos Kalin? Jag ser inite det hyckleriet någonstans hos honom. För övrigt ger du inga argument för varför det han säger skulle vara skitsnack, dvs, du indikerar själv att det DU säger är skitsnack, medans han faktiskt har argument och spelar med öppna kort.
  ”du bor ju i Prästgården i Hyssna. Hur går det ihop med hur Guds tjänare ska leva?” Varför skulle det vara fel?
  För övrigt har de flesta, även Mr. Biskop på drevet, missförstått Yngves jämnförelse med nazitiden och apartheidtiden i Kyrkan. Det han säger är INTE att homovälsignelse skulle vara i samma stil som förföljelsen av judarna, det han säger och pekar på är att när Kyrkan följer tidsandan så kommer det alltid slå fel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *