Ulf Ekman i Uppsala-domen

Världen Idag skriver idag om att Ulf Ekman förra veckan talade i Uppsala domkyrka. Självklart brer tidningen på enormt om vilken succé det var (det var ju tidningens ägare som var där) och man skriver bland annat om att kyrkan var full till bristningsgränsen.
Ulf Ekman och Livets Ord var inte de ende som var inbjudna. Katolska Kyrkan och Missionskyrkan var också närvarande. De hade alla talat om olika saker och där Ulf Ekman talat om frälsning (vad annars?)
Min enda kommentar till det hela är egentligen några frågor.
Vad har Ulf Ekman att göra som talare i en kyrka? Räcker det inte med de offer hans sekt drar ner i träsket på eget håll? Varför svärta ner en av våra vackraste kyrkor med denna man? Om detta är Svenska Kyrkans sätt att gå framåt mot en modern folkkyrka har dom banne mig en del kvar all lära.
Livets Ord är en sekt uppbyggd på att medlemmarna ska känna en total hängivenhet gentemot sin församling och mot Jesus. Är det direkt folkligt?
[tags]Livets Ord[/tags]

Bookmark the permalink.

6 Responses to Ulf Ekman i Uppsala-domen

 1. Andreas says:

  Du har ju rätt i att Världen Idag aldrig skulle skriva något negativt om Ulf Ekman. Och visst, det kan man (och bör) ha synpunkter på.
  Men att känna hängivenhet mot församlingen och framförallt mot Jesus, det är faktiskt något objektivt gott i den kristna tron. Så där är de nog faktiskt inte helt fel ute.

 2. Kurt says:

  Är inte Ulf bara en av alla delägare?
  Det är 4 kristna samfund i redaktionen tex, så att det är en ”livets ord tidning” är fel.
  Varför skulle inte Ekman få vara en talare i Svenska Kyrkan? Hahah, har du Jesusfobi? 🙂
  Walentine, kan du inte förklara vad en sekt är?
  Du har en hel del att lära, i detta med kristendom.

 3. Walentine says:

  Nej men kurt! är du tillbaka! Välkommen! 😉
  Nja, jag ser ju inte Ulf Ekman som Jesus så någon direkt jesusfobi kan jag inte säga att jag har.
  Ja men lär du mig då Kurt. Så jag får en oberoende öppenkristlig lärdom av vad en sekt är för något.
  För det är ju ingen sluten församling som bedriver häxjakt på utsatta grupper och som får sina medlemmar helt uppslukade av sin församling och som dessutom inte låter någon ha någon insyn. För hade en sekt varit så hade ju det varit Livets ord

 4. Patrik Öhlund says:

  Hejsan Walentine,
  Jesus älskar dig vad än du gör och vem du än är. Kom till Honom. Låt Honom få dela med sig av Sin kärlek till dig. Du vet om att du är värdefull i Hans ögon. Det spelar ingen roll om vem du är just nu. Jag vet inte vem du är eller vad du lever för liv. Jag vet inte om du tycker att det är värt att leva. Men innan jag mötte Jesus en kväll för 16 år sedan så hade jag försökt att ta livet av mig många gånger. Det enda som kunde få mig att dämpa ner min depression var att dricka mig full. Men en gång så bjöd en av mina kamrater med mig på en kristen konferens. Där såg jag massor av ungdomar som formligen sken av en glädje som jag inte visste fanns. Jag sa inom mig, ”Det där vill jag ha.” Jag tror att det var andra kvällen som en pastor predikade och pratade om att det fanns 2 vägar. En smal väg och det är få som finner den och den vägen leder till Kristus. Sedan finns det en bred väg som många finner men den leder till ett liv utan Kristus, utan Gud. När han predikade verkade det som om allt han sade var riktat till mig. Efter mötet frågade pastorn ifall det fanns någon med på mötet som ville uppleva detta. Inom mig så skrek det, ”JA! Jag vill!” Jag gick fram och de bad för mig. När jag bad Jesus komma in i mitt liv så kändes det som en ryggsäck lyftes av mig. Efter den kvällen så togs all min depression bort. Jag visste att jag hade ett hopp. Detta var 16 år sedan och jag ångrar ingenting. Min största önskan är att du, Walentine, (om du är kvinna eller man, det vet jag inte) jag vill att du ska få uppleva samma sak som mig.
  Gud välsigne dig. Om du vill får du svara på adressen jag har uppgivit

 5. totta says:

  Ulf Ekman har all rätt att predika i domkyrkan i och med att han har samma trosbekännelse, läser samma Bibel och tror på samme uppståndne Jesus. Får jag fråga dig: Vad är en kyrka som inte tror på Jesus? En byggnad?
  Det finns en enorm frihet i att bli frälst.. det ska du veta. Du borde ge Jesus en chans, tro mig, Han kommer inte att svika.

 6. Jonatan says:

  Att Ulf Ekman talade om frälsning är ju riktigt bra. Varför? Jo, det är Bibelns och Kristendomens viktigaste budskap. Tråkigt att inte alla präster och pastorer vågar tala om detta oftare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *