Ulf Ekman i Uppsala-domen

Världen Idag skriver idag om att Ulf Ekman förra veckan talade i Uppsala domkyrka. Självklart brer tidningen på enormt om vilken succé det var (det var ju tidningens ägare som var där) och man skriver bland annat om att kyrkan var full till bristningsgränsen.
Ulf Ekman och Livets Ord var inte de ende som var inbjudna. Katolska Kyrkan och Missionskyrkan var också närvarande. De hade alla talat om olika saker och där Ulf Ekman talat om frälsning (vad annars?)
Min enda kommentar till det hela är egentligen några frågor.
Vad har Ulf Ekman att göra som talare i en kyrka? Räcker det inte med de offer hans sekt drar ner i träsket på eget håll? Varför svärta ner en av våra vackraste kyrkor med denna man? Om detta är Svenska Kyrkans sätt att gå framåt mot en modern folkkyrka har dom banne mig en del kvar all lära.
Livets Ord är en sekt uppbyggd på att medlemmarna ska känna en total hängivenhet gentemot sin församling och mot Jesus. Är det direkt folkligt?
[tags]Livets Ord[/tags]

Bookmark the permalink.

6 Responses to Ulf Ekman i Uppsala-domen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *