Straffbart att förneka förintelsen?

Ja, det kan bli verklighet om Tyskland får bestämma. Landet ska under sin ordförandeperiod i EU aktivt försöka få till stånd en lag som gör det straffbart att förneka Förintelsen. Staffet ska kunna ge fängelse mellan 1-3 år sägs det.
Vad jag tycker om ett sådant förslag lär jag återkomma till men det som slog mig när jag läser runt lite är hur enormt kul en del fanatiska ”kristna” tycker att detta är. Herr Eksten menar till exempel att förslaget är ett tacksägelseämne. Vad Världen Idag tycker om förslaget kan vi bara spekulera i än så länge, men med tanke på tidningens nära/totala samarbete med Livets Ord så kan vi ju räkna med att tidningen kommer stödja ett sådant förslag helhjärtat.
Och då blir det genast intressant…
För vilka var det som skrek om yttrandefrihet när Åke Green var i farten? Vilka stod med plakat och ropade om det viktiga i en total yttrande och religionsfrihet? Vilka skrev meter efter meter med propaganda om vad som skulle hända om man inskränkte i folks tyckanden och menanden? Just det, det var dom och dom kommer säkert nu skrika sig varma för ett förbud mot förnekelse av förintelsen. Dubbelmoral och hyckleri, de två ledord som är Livets Ord och liknande sekters främsta vapen.
[tags]Världen Idag, yttrandefrihet, tyskland, EU, förintelsen[/tags]
Pingad på Intressant.se

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *