Sebastian

Jag har tidigare skrivit om Sebbe. Pojken som gick bort i cancer och som bland annat GP skrev en mycket fin artikel om. En artikel som sedan fick journalistpriset. Frölunda Kulturhus har nu en utställning med Anna von Brömssens bildberättelse om Sebastian. Bilderna visar tillsammans med Marie Branners texter som stod med i GP.
På hemsidan står det:
Sebastian visste att han inte skulle få en sommar till, att det inte blev några fler fotbollsmatcher. Han var 15 år och sjuk i cancer. Men han ville gärna ha ett sommarlov till. Bara ett. Bada, köra moppe, spela fotboll. Fotograf Anna von Brömssen och journalist Marie Branner fick följa Sebastian under hans sista tid. Sebastian ville berätta. Om hur det är att vara sjuk, att inte orka gå på fotbollsträningen. Om tankarna på att inte få gosa med mamma och pappa. Men också om längtan efter sin lillebror i himlen och allt roligt de skulle göra tillsammans
Jag ger rådet att alla som kan åker och besöker denna utställning. Den är stark, svår och mycket jobbig att se på men där finns också en styrka som smittar av sig. Sebbe var en kämpe och det visar dessa bilder på ett mycket fint och värdigt sätt. Kulturhuset ordnar också möten och diskussioner för besökare. Man erbjuder också samtal vissa dagar för dom som vill prata om utställningen och känslor som kan komma efter att ha sett den.
Utställningen är framtagen i samarbete med Barncancerfonden och Sensus studieförbund.
Utställningen pågår 20/1-4/3. 
[tags]Cancer, Sebastian, Frölunda Kulturhus[/tags]

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *