Livets Ord förändras, säger dom själva

Tidningen Dagen har idag en artikel där man berättar om det ”nya” Livets Ord. Enligt Dagen har församlingen den senaste tiden medvetet närmat sig andra kristna samfund. Anledning: Insikt och självrannsakan. I alla fall om man ska tro Ulf Ekman. 2006 upptogs ju Livets Ord i Uppsala Kristna Råd och synen på församlingen har gått från starkt negativ till, ja mindre negativ. Kritk finns fortfarande men den är mindre än den har varit.
Läs hela artikeln Här
Min personliga åsikt är att jag inte ett dugg köper Livets Ords nya stil. Det är samma sektbetonade stil över dom idag som det var när dom startade. Att man tagit med dom i kristna rådet är antagligen det dummaste en svensk kyrka gjort sen häxförföljelserna.
Den viktigaste och tydligaste exemplet på att Livets Ord är av samma skrot och korn idag som då får man genom att läsa den ”oberoende” Livets Ord tidningen Världen Idag. Tidningen vars styrelse bland annat består av Ulf Ekman är som ett reklamblad för hans församling.
Jag anser att det är fegt av Svenska Kyrkan att inte våga gå i strid mot Livets Ord. Den församlingen är för kristendomen vad bordellbesökande politiker är för politikerförtroendet.
[tags]Livets Ord, Svenska Kyrkan[/tags]
Intressant.se

Bookmark the permalink.

3 Responses to Livets Ord förändras, säger dom själva

 1. Nineve says:

  Ekumeniska råd är inte Svenska kyrkan. Församlingar kan vara helt off men det betyder inte att man inte är del i kyrkan och Guds barn…se bara på församlingen i korinth i Bibeln….hade det varit idag hade dom varit på löpsedlarna varje dag….Bordellbesökande politiker är ingenting i gämförelse.

 2. totta says:

  Hmm, och att Svenska Kyrkan frångår Bibeln mer och mer, det är inget problem för en kyrka tycker du?
  Livets Ord är inte en sekt. En sekt vänder sig inåt, Livets Ord vänder sig utåt i allra högsta grad. En sekt pantar på pengar, pengarna som går genom LO hamnar inte i deras egna fickor utan går till mission och välgörenhetsarbete världen över. En sektledare säger sig vara ofelbar, Ulf Ekman använder ofta sig själv och sina misstag i predikningar. Jag tror att du är ett mediaoffer som inte riktigt har orkat ta reda på sanningen..
  Ha det gött

 3. and i don’t know, how to make it bette. Andreas Tennyson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *