Göteborg får egen queerfestival

Den 1-3 juni får Göteborg sin egen Queerfestival! Det meddelar idag tidningen Göteborgs Posten.
I dag står fem arrangörer bakom festivalen: Pusterviksteatern, Stadsteatern, Röhsska museet, Världskulturmuseet och Blå Stället och enligt GP säger Hellen Smitterberg, konstnärlig ledare på Pusterviksteatern, att ”Vi ser det här som en kick-off för något riktigt stort i Göteborg år 2008”
Man hoppas på mycket debatt men det ska också finnas allt från fester till teater och konst. Årets upplaga är bara upptakten inför något större menar man och detta bådar för en ljus framtid. Att Göteborg behöver en HBT-Festival är något som undertecknad och många med mig poängterat många gånger. Nu finns det en stark grund att stå på efter de fem arrangörerna som ligger bakom det hela. Nu hoppas vi också att företag som Volvo, Stena Line och GP som brukar sponsra det mesta i den här staden också vågar göra det inför en sådan här sak.
Så vi ses i Göteborg den 1-3 juni hoppas jag.
Välkomna! 🙂
/Walle
[tags]HBT, Homosexualitet, Queer, Göteborg, festival[/tags]
Pingad hos Intressant.se

Bookmark the permalink.

3 Responses to Göteborg får egen queerfestival

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *