Äntligen hemma!

(du kan klicka på bilderna för att få upp bilden i större storlek)
Välkommen till ett nytt avsnitt av Äntligen Hemma! Idag ska jag, Walle Timell, visa er hur man enklast och på bästa sätt gör om ett rum som tidigare fungerat som ett syndernas näste, alltså en sängkammare åt en bög, men som nu ska förvandlas till ett vackert ombonat extrarum.
Tanken är att vi här ska måla om rummet i en klar blå färg så vi börjar med att slipa ner de tapeter som kan vara lösa och som det finns risk för att de ramlar ner när målarfärgen slängs på. Det är ett slitsamt jobb men vi riktiga män klarar sånt
Som ni ser på bilden har vi fått slita ner stora partier av tapeterna då de på grund av fukt, synd och skam släppt mer än vi trodde de skulle göra.

Innan vi börjar med själva nedmonteringen av rummet börjar vi med att driva ut satan som sitter i väggarna. Det gör vi genom att ha högläsning ur tidningen Världen Idag under en timme stående naken i iskallt vatten. Efter det besöker man den underbara sajten podradio.nu och där laddar man hem alla avsnitt som finns av ”På Minuten”. Med det programmet i bakgrunden går målning och annat som en dans
När du ska måla på väggar som tidigare varit tapetserade är det viktigt att är noggrann och låt det ta den tid det tar. Missar du kommer du sedan ångra dig bittert när väggarna blir ojämna. Som ni ser har jag fått slita mycket med att dra tapeter och så vidare. Ni ser också i bakgrunden att jag testat att rolla en del av väggen för att se hur det kommer se ut.

Det blir väldigt skräpigt när man för ordning ett rum och har du katter hemma kommer dom älskar att springa omkring i lösa tapetbitar och annan bråte. Ett hett stalltips är att låsa in kattern på dass när du röjer som värst, för annars finns det stor risk att du kommer börja fundera på det där med djurförsök när du ser kattavtryck i hela ditt hem.

Efter slipning och hela köret är det dags att måla taket. Beroende på hur taket ser ut och målarfärg kan du ibland få måla om det både en och två gånger. För er som är rökare och som varit äckliga nog att röka inne finns det idag speciell målarfärg för nikotin. Använd den färgen! Det är ett bra och nyttigt tipps! Det samma gäller självklart fönster och element. Se till att inte vara för frikostig med färg på fönstren, det finns risk annars att det blir olikheter i färgen och det vill vi ju inte ha.
Som nu ser på nästa bild börjar rummet nu få sin färg. Det krävdes 2 målningar för att få det riktigt bra men det var det värt

Äntligen hemma fortsätter efter reklamen.
—————–
Välkommen tillbaka!
Det finns alltid risk när man målar ett rum att det kan blir ”för mycket” färg. Detta kan man lösa genom t.ex en bård som skär sig lite mot väggens färg. I detta rum har jag valt en bård som går i tre färger. Guld, mörkblått och lite lite lila. Det blir en bra och snygg kontrast gentemot den ljusblåa färgen på väggarna.

Så där! Då var rummet klart! Dags att städa av golv och se till att då bort eventuella målarfärgsfläckar. Efter det är det dags för inredning och pyssel, och som ni ser blev det riktigt bra. Ett par gardiner (som efter att bilden togs inte längre hänger snett) som också skär sig lite mot den blåa färgen kan blir riktigt snyggt. Dessutom hade Netto rea på stora krukväxter så då får man passa på. Zuzzi har redan funnits sin plats och verkar trivas.

Det var allt för idag, nästa vecka ska vi lära oss hur man bygger en bastu i sin grannes källarutrymme
Hej!
[tags]Renovering, målning, hantverk[/tags]
Intressant.se

Bookmark the permalink.

3 Responses to Äntligen hemma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *