Walentines Värld attackerad

Natten till måndagen den 18 december utsattes den server som Walentines Värld ligger på av en kraftfull attack.
Enligt webhotellet hade någon lyckats ta sig i genom en eventuell bugg i programvaran för själva hotellet.
Allt som skrivits här sedan i april då denna sajt bytte server försvann och nu visar det sig att backupen av sidan inte heller fungerat, allt är alltså borta. Därför ser ni nu designen som den såg ut innan jag bytte server.
Som om detta inte räcker till så är även sidorna georgemichael.se, maktskifte2010 och det som redan tagits fram för den kommande nättidningen borta. Den egna backup jag gjort är också försvunnen då den legat på ett utrymme, ej i kontakt med sajten vad jag i alla fall trodde men väl nära så att den också uppenbart försvunnit. Som en del säkert förstår känns detta väldigt trist. Mitt webhotell skrev att jag skulle kolla upp vad jag ville ha i ersättning och vad tar man för ett halvårs dagbok, design och hela sidor som är borta för alltid? Så jag lägger ner. Saker jag skrivit här som för mig varit viktiga, och som tagit enormt med tid (Analysen av Åke Greens predikan t.ex) har jag ingen lust att skriva ner igen. Designen av sidan är också försvunnen och jag är less på att tjata på andra om hjälp hela tiden då jag inte kan så mycket själv. Jag hatar att vara beroende av andra och det blir jag i sådana här lägen.
Så jag tackar för mig, och jag tackar för dessa tre år. Det har varit skoj, underhållande och spännande men just nu känns det förbannat meningslöst att fortsätta.
Tillägg Natten till tisdag
Jag har fått en del förfrågningar om varför ingen backup gjordes av mig. Det gjordes backup men det lustiga i det hela är ju att den låg ”skyddad” på annan plats på mitt konto. Det som hänt är alltså att någon raderat hela mitt konto och hade jag alltså inte i april bytt server hos mitt webhotell hade walentine.com inte funnits kvar alls idag.
Att ett webhotell inte har backup är självklart under all kritik. Att sidor och hotell utsätts för attacker är tyvärr en verklighet vi får leva med men att inte ha någon backup alls är bedrövligt. Detta gör självklart att förtroendet för mitt webhotell är borta och jag kommer skaffa nytt, eller jag har redan skaffat nytt. Någon ersättning räknar jag inte med att få då detta webhotell liksom alla andra i avtalen svär sig fria från all skuld. Att man sedan säger sig stå för backup och då man dessutom inte har backup val i cpanel gör ju saken nästan komisk.
Pengar har jag också förlorat. På sidan georgemichael.se hade jag ordnat ett mkt bra avtal med en skivförsäljare på nätet, detta går nu i stöpet. Ändå lär jag inte se en krona i ersättning även om jag kommer försöka kräva något.
När det gäller just denna blogg är det annorlunda. Walentines Värld är mitt liv, det handlar om mig, om det jag gör, känner och bryr mig om. När ett halvår av detta liv bara försvinner tappar man lusten, vilket jag inte alls tycker är konstigt. Jag är inte dummare än att jag vet att denna blogg de tre år den funnits blivit en röst i HBT-världen. Det ser jag från besökarna jag får och det ser jag genom mail och kommentarer. Jag vet också att jag för många blivit en vardag, och en tröst i mörkret. Nu låter jag antagligen enormt dramamässig och överlägsen men att fallet verkligen är så vet jag. Därför är också sajten viktig för mig, men känslan av att 6 månader är borta är ganska tung och framförallt finns det ingen tid att sitta och klippa och klistra in inlägg. För nu kommer vi till del 28 i jävliga saker det senaste dygnet…
Efter krachen är något fel så backupen på mitt bloggprogram fungerar inte. Detta betyder alltså att om jag vill rädda det som räddas kan från de senaste 3 åren får jag helt enkelt kopiera in alla inlägg som nya inlägg på en annan server. Jippiieee eller något.
Så jag vet inte, just nu är jag inte riktigt lika förtvivlad som jag var när jag skrev första delen av detta inlägg. Kanske kommer Walentines Värld tillbaka i någon form eller kanske inte. Kanske kommer Walentines Värld tillbaka som den såg ut innan, kanske inte. Det jag vet är att jag älskar att blogga och jag älskar att skriva och att inte få göra det skulle antagligen göra mig galen. Så jag får låta det gå några dagar och så får jag fundera på det hela. Sedan får jag låta hjärnan tänka tillsammans med hjärtat istället för att låta hjärtat sköta allt. För kanske behöver Internet en homosexuell tvivlande atetist som avskyr Åke Green och Carin Stenström 😉
Nu ska jag sova i alla fall. Klockan är 3 på natten till tisdag och jag har suttit vid datorn i snart 20 timmar nu. Man kan säga att jag är ganska trött. Tack alla för kommentarer och tack för alla mail! De värmer ska ni veta.
Kram
/Walle

Bookmark the permalink.

24 Responses to Walentines Värld attackerad

  1. Pingback: Mickey J Barczyk » Webbhotellet Wopsa.se sänker en bloggare

  2. Pingback: Webbhotellet Wopsa slarvar bort en blogg - Backend Media

  3. Pingback: deep|edition

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *