Walentines Värld attackerad

Natten till måndagen den 18 december utsattes den server som Walentines Värld ligger på av en kraftfull attack.
Enligt webhotellet hade någon lyckats ta sig i genom en eventuell bugg i programvaran för själva hotellet.
Allt som skrivits här sedan i april då denna sajt bytte server försvann och nu visar det sig att backupen av sidan inte heller fungerat, allt är alltså borta. Därför ser ni nu designen som den såg ut innan jag bytte server.
Som om detta inte räcker till så är även sidorna georgemichael.se, maktskifte2010 och det som redan tagits fram för den kommande nättidningen borta. Den egna backup jag gjort är också försvunnen då den legat på ett utrymme, ej i kontakt med sajten vad jag i alla fall trodde men väl nära så att den också uppenbart försvunnit. Som en del säkert förstår känns detta väldigt trist. Mitt webhotell skrev att jag skulle kolla upp vad jag ville ha i ersättning och vad tar man för ett halvårs dagbok, design och hela sidor som är borta för alltid? Så jag lägger ner. Saker jag skrivit här som för mig varit viktiga, och som tagit enormt med tid (Analysen av Åke Greens predikan t.ex) har jag ingen lust att skriva ner igen. Designen av sidan är också försvunnen och jag är less på att tjata på andra om hjälp hela tiden då jag inte kan så mycket själv. Jag hatar att vara beroende av andra och det blir jag i sådana här lägen.
Så jag tackar för mig, och jag tackar för dessa tre år. Det har varit skoj, underhållande och spännande men just nu känns det förbannat meningslöst att fortsätta.
Tillägg Natten till tisdag
Jag har fått en del förfrågningar om varför ingen backup gjordes av mig. Det gjordes backup men det lustiga i det hela är ju att den låg ”skyddad” på annan plats på mitt konto. Det som hänt är alltså att någon raderat hela mitt konto och hade jag alltså inte i april bytt server hos mitt webhotell hade walentine.com inte funnits kvar alls idag.
Att ett webhotell inte har backup är självklart under all kritik. Att sidor och hotell utsätts för attacker är tyvärr en verklighet vi får leva med men att inte ha någon backup alls är bedrövligt. Detta gör självklart att förtroendet för mitt webhotell är borta och jag kommer skaffa nytt, eller jag har redan skaffat nytt. Någon ersättning räknar jag inte med att få då detta webhotell liksom alla andra i avtalen svär sig fria från all skuld. Att man sedan säger sig stå för backup och då man dessutom inte har backup val i cpanel gör ju saken nästan komisk.
Pengar har jag också förlorat. På sidan georgemichael.se hade jag ordnat ett mkt bra avtal med en skivförsäljare på nätet, detta går nu i stöpet. Ändå lär jag inte se en krona i ersättning även om jag kommer försöka kräva något.
När det gäller just denna blogg är det annorlunda. Walentines Värld är mitt liv, det handlar om mig, om det jag gör, känner och bryr mig om. När ett halvår av detta liv bara försvinner tappar man lusten, vilket jag inte alls tycker är konstigt. Jag är inte dummare än att jag vet att denna blogg de tre år den funnits blivit en röst i HBT-världen. Det ser jag från besökarna jag får och det ser jag genom mail och kommentarer. Jag vet också att jag för många blivit en vardag, och en tröst i mörkret. Nu låter jag antagligen enormt dramamässig och överlägsen men att fallet verkligen är så vet jag. Därför är också sajten viktig för mig, men känslan av att 6 månader är borta är ganska tung och framförallt finns det ingen tid att sitta och klippa och klistra in inlägg. För nu kommer vi till del 28 i jävliga saker det senaste dygnet…
Efter krachen är något fel så backupen på mitt bloggprogram fungerar inte. Detta betyder alltså att om jag vill rädda det som räddas kan från de senaste 3 åren får jag helt enkelt kopiera in alla inlägg som nya inlägg på en annan server. Jippiieee eller något.
Så jag vet inte, just nu är jag inte riktigt lika förtvivlad som jag var när jag skrev första delen av detta inlägg. Kanske kommer Walentines Värld tillbaka i någon form eller kanske inte. Kanske kommer Walentines Värld tillbaka som den såg ut innan, kanske inte. Det jag vet är att jag älskar att blogga och jag älskar att skriva och att inte få göra det skulle antagligen göra mig galen. Så jag får låta det gå några dagar och så får jag fundera på det hela. Sedan får jag låta hjärnan tänka tillsammans med hjärtat istället för att låta hjärtat sköta allt. För kanske behöver Internet en homosexuell tvivlande atetist som avskyr Åke Green och Carin Stenström 😉
Nu ska jag sova i alla fall. Klockan är 3 på natten till tisdag och jag har suttit vid datorn i snart 20 timmar nu. Man kan säga att jag är ganska trött. Tack alla för kommentarer och tack för alla mail! De värmer ska ni veta.
Kram
/Walle

Bookmark the permalink.

24 Responses to Walentines Värld attackerad

 1. Jerry says:

  Men snälla nån, det får inte vara sant!!
  Finns det ingen backup någonstans? Det är ju rent förjävligt… jag förstår verkligen din frustration… det är svårt att tro att det är sant…. ingen backup någonstans är ju något jag inte trodde var möjligt idag… du menar att din nättidningen också är puts väck?
  Fy f*n….*kramar om*

 2. Walentine says:

  Ja allt är väck som gjorts efter april i år
  Mina andra sajter, all text.. ja allt!
  Inklusive en sida som Mike låg bakom.
  och innan folk säger det så Ja, jag har tagit backuper men de låg där de uppenbart inte var säkra då jag heller aldrig räknat med att det ska kunna gå att radera hela kontot.
  Det intressant är i alla fall att om jag i april inte flyttat till en annan server så hade INGENTING av walentine.com funnits kvar.
  Känns förbannat svart just nu kan jag säga

 3. Helena says:

  Neeeeeej!!!!!
  Var rädd om dig, Walle. Och om du hittar tillbaka så är vi ju här, alla dina fans. 🙂
  /Helena

 4. googlare says:

  Jag vet inte om det kan vara till någon hjälp, men förutom din webleverantör och CIA så loggar Google det mesta. Så texterna lär gå att rädda.
  Sök på din site och kolla under ”Cachad”.
  Och gör det snabbt innan allt försvinner.

 5. Rexxie says:

  Snyft!
  Då kommer jag ju aldrig att få komma in här och vara läbbigt liberal mer, eller läsa om hur det är med fiskarna, eller hur det är med dig för den delen! Jag kommer inte ens att kunna tjata till mig en kopp kaffe när jag kommer till Göteborg nästa gång!
  Jag tycker att du skall ta ett djupt andetag, sova lite på saken och starta om lite smått igen!
  Kram!

 6. googlare says:

  Jag vet inte om detta hjälper, men förutom din Web-levrantör och CIA så loggar Google allt på nätet.
  Gå in på google, avancerad sök, sätt din site i rutan ”Domän” och du får upp alla inlägg. Öppna dem under ”Cashed”. Men skynda på – innan de raderas.

 7. Shit. Så det var inte anti-homosar som fick dig utan teknologin, eller rättare sagt brist på sådan 🙂
  När iskan har lagt sig så kommer du få nya krafter att börja blogga med.
  Jag har alla dina inlägg på min rss-läsare som du kan nå online. Första inlägget som jag har sparat är daterat 17 jan 2006. Gå in här och sök after bokstaven ”a”. Markera ”some terms (or)” samt ”feed: walentine”.
  Du borde kräva ersättning efter vad det kostar i arbetstimmar att återställa varje inlägg 😉

 8. Ops. glömde låsa länkkoden 🙂

 9. anita b says:

  Fy så trist Walle! Har inte ord för att trösta! Jag hoppas dock att du så småningom kommer över detta och börjar blogga igen. Jag saknar dig redan… :=(((((((

 10. Carina says:

  Walentine, Micke har dina inlägg så mina feeds behöver du inte. jag har dessutom alla kommentarerna från dina feeds från april 2006. Vill du ha så säg till så skickar jag dig dessa i någon form. Det är ingen tröst men ändå.
  Jo, så finns också webarchive som sparar sidor och där kan man i många fall hämta hem hela domäner med sidor och undersidor.

 11. FRIBRYTAREN says:

  För helvete Walle!!
  Jag vet att du under hösten hade vissa planer om att utöka. Var tog de visionerna vägen? Du får inte balla ut bara för att någon eller några idioter saboterar en stor del av det du skapat under åren. Det är för helvete bara att bygga nytt. Sätt igång med det du funderade över under hösten.
  För satan Walle!!
  Du får inte mesa ut som en fjolla. Sätt för helvete igång. Sen kan du kontakta Max. Han har snackat om bra om dig och honom kan du lita på. Sätt igång och kör så det ryker i arslet på våra gemensamma motståndare!

 12. Pingback: Mickey J Barczyk » Webbhotellet Wopsa.se sänker en bloggare

 13. Nineve says:

  Usch va trist
  Ge inte upp, du behövs du är viktig.

 14. Max Hobstig says:

  Min kära Walentine!
  Nu förstår jag varför du aldrig hörde av dig. Jag blir både beklämd och sorgsen när jag läser vad du råkat ut för. Hör av dig.
  // Svartrocken (John Silver på QX)

 15. Pingback: Webbhotellet Wopsa slarvar bort en blogg - Backend Media

 16. lanix says:

  Det borde väl vara självklart att ha en backup på en egen dator (hårddiskar är billiga) och inte endast lita på ett webhotell.

 17. Piraten says:

  Jag blir både upprörd och förbannad på Walentines vägnar!
  Man kan jämföra med en bil som säljs med undermåliga bromsar.

 18. Webbsnack says:

  Det går också att hitta sidorna genom att göra en sökning på exempelvis Google. Använd denna söksträng:
  ”site:http://www.walentine.com/

 19. Webbsnack says:

  Enligt WordPress går det även att importera från RSS. Så om du lyckas få tag på någon som har dina inlägg sparade så skall det fungera att importera dem (som XML) igen. Kolla här:
  Importing from an RSS feed (nästan i slutet på sidan)
  http://codex.wordpress.org/Importing_Content

 20. Walle, du behövs och är viktig. Sörj det förlorade och kom igen när orken finns.

 21. Kim M says:

  Fan också. Såg att det var något på g då jag ej kom in på din sida.

 22. Marcus F says:

  Har du RSS:erna tillgängliga så går inläggen som sagt att återställa. Teman för WordPress går det fjorton på dussinet, så det borde du kunna hitta ett nytt.
  Du kan gott begära hjälp av Jerry på Wopsa för att i möjligaste mån återställa allt givet att det var Wopsas backuper som gick åt h-e. Jerry brukar dessutom vara en trevlig prick som vill hjälpa till så gott han kan.
  Sen slutligen, även om det låter cyniskt, så är det ”läropengar” — man skall alltid ta egen backup och man skall aldrig spara den på samma server som man försöker säkra.

 23. Pingback: deep|edition

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *