Walentine.com: Världen Idag gör vad dom kan

I senaste numret av Världen Idags ledare står det om “Språket som dimridå

Bland annat skriver Mats Tunehag:

Mänskliga rättigheter och diskriminering: Dessa termer används av de som propagerar för ”rätten” till homosexuella äktenskap. Men mänskliga rättigheter innebär inte att alla har rätt till allt alltid. Detta behöver inte innebära diskriminering i betydelsen att någon är mindre värd eller blir trakasserad. Allas rätt till alla slags äktenskap är ingen mänsklig rättighet. Om det vore så finns det ingen gräns för äktenskapsdefinitionen. Då kan en muslim hävda att det är hans mänskliga rättighet att ha fyra fruar, annars blir han diskriminerad. Tycker någon att syskon har rätt att få gifta sig? Eller en 57-åring med en 13-åring, annars är det en form av åldersdiskriminering. Se upp med användandet av termerna mänsklig rättighet och diskriminering – ifrågasätt!

Än en gång kör Världen Idag med sitt skitsnack och än en gång nämns polygami och mer eller mindre pedofili i samma meningar som homosexuella äktenskap. Det är nästan fantastiskt att tidningen fortfarande kör med samma stil som de gjort sedan dagen Ulf Ekman slog upp portarna.
Fast å andra sidan får man ju tänka på att grunden i Världen Idag är ju det allra mest mörka delen som finns inom kristendomen så då är det väl inte så konstigt att det blir så här. De mest intressanta med Tunehags ledare är att han avslutar med att tala om tolerans. Undra vilket uppslagsverk han använde när han slog upp det ordet.

Andra bloggar om: Världen Idag, Homosexualitet, Mänskliga rättigheter

Intressant.se

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *