Walentine.com: Välsignelseordning för partnerskap antagen

Den 6 december antog Kyrkostyrelsen med samtycke av Biskopsmötet välsignelseordningen för ingångna partnerskap.
Ärkebiskop Anders Wejryd säger till Kyrkans tidning

– Människor som vill leva i en trofast kärleksrelation kan nu erbjudas välsignelse över sin relation i en offentlig gudstjänst. Det är ett viktigt beslut!

Enligt samma tidning säger Wejryd att han också ställer sig positiv till att Svenska kyrkan i framtiden även håller i den juridiska delen av ingånget partnerskap men poängterar att det är kyrkomötet som tar beslut i frågan. Positivt är i alla fall att Svenska Kyrkan verkar ha fått en bra och liberal ärkebiskop, vilket är tacksamt. Det stora kolossen börjar så sakteliga förändra sin syn och det är något vi ska glädja oss åt.

Så nu är det äntligen klart då. Det känns både roligt och spännande och det visar också att Svenska Kyrkan vill gå framåt. Låt oss nu hoppas att präster och personal inom kyrkan som inte stödjer beslutet ändå inser att det i grunden handlar om människors sätt att älska varandra.

Andra bloggar om: Homosexualitet, Svenska Kyrkan

Intressant.se

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *