Walentine.com: Pinochet har avlidit

Augusto Pinochet är död.
Han drabbades av en hjärtinfarkt förra helgen och genomgick en operation, men hade rapporterats må bättre de senaste dagarna. Uppgifterna om hans död kom från chilenska tv-stationer och bekräftades efter en stund av sjukhuset

—-

Än en gång händer det att en av världens största förbrytare kommer undan folkets dom men jag hoppas straffet kommer nu istället.

Må du brinna Pinochet, må du i all framtid få lida alla helvetes kval för det du utsatt ditt folk för

Följande kommer från Wikipedia:

Den oberoende, statliga chilenska Valech-rapporten (se nedan) från 2004 kom fram till att ca 30.000 personer drabbats av förföljelsen, genom mord, tortyr eller politiska fängslanden. En mängd vänstersympatisörer, fackligt aktiva och regimkritiker, men även andra som råkade befinna sig på fel plats vid fel tidpunkt, fängslades, torterades och försvann spårlöst. Massgravar har på senare år upptäckts i landet, vars offer kan spåras till diktaturåren. Högt uppsatta militärer, som medverkade i hanteringen, vittnade 2003 om att många offer flögs ut över Stilla Havet och kastades i havet för att undanröja alla spår av mord.

Andra bloggar om: Pinochet

Intressant.se

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *