Walentine.com: Luciadagen – pysslardagen

Så var årets Lucia över och för er som älskar Lucia så hoppa över följande stycke…

Jag avskyr Lucia. Jag tycker att denna dag är den mest korkade, idiotiska och meningslösaste dagen på året. Att springa omkring i lakan med ljus i håret och sjunga saker som “Staffan var en stalledräng” och “Vi komma vi komma från…” är så extremt dumt så jag finner egentligen inga ord. Jag har alltid avskytt Lucia och exakt varför vet jag inte. Varenda gång man jobbat och något sjukt luciatåg kommer vill jag slita ut mina egna inälvor. Helt enkelt en sjuk tradition och skulle en rymdvarelse besöka oss denna dag skulle han/hon omedelbart återvända hem och sedan skulle jorden klassas som “Inavelsprodukt”

Så därför lämnar jag Luciafirandet åt andra….

Idag har jag i alla fall pysslat en massa. Jag har inte förrän nu satt fram lite adventsljus och liknande. Fick tag på en jättefin elljusstake som numer skiner upp köksfönstret så vackert. Dessutom har jag julpyntat akvariet 😀 med lite glitter och en julgran. Blev assött och fiskarna är så glada så glada. Man ser det på dom hur de nu väntar på julen.

För övrigt har jag köpt julklappar till mina älsklingar också. Zazza och Zuzzi (katterna) kommer få specialmat på julafton. Fisk och kycklig ska dom få, självklart tillredda här hemma. Alla mina bebisar i akvariet ska också få en julklapp och det får dom i form av de allra mysigaste och smaskigaste larver jag kunde hitta. De ligger nu i frysen och väntar på att få bli mat (Jag har speciell frysbox till den maten så ingen tror att jag kommer ta fel på larverna och julskinkan sen. Henke ska också få en julklapp men den skriver jag inte om här 🙂 Även Mike har jag handlat till och den får han till nyår. Så nu är det bara mamma kvar och sen tänker jag inte köpa mer julklappar. Det är också en sjuk sak egentligen, det där med julklappar. Nu firar vi Jesu födelse genom att ruinera oss och stressa ihjäl oss. Vi är konstiga vi människor.

På fredag ska jag kolla fötterna igen, ska bli spännande. Ska testa någon ny sorts undersökning jag inte gjort innan, och sånt är alltid “kul”. Ont har jag som fan så jag är sjukskriven denna vecka nu igen. Det funkar inte att jobba med detta. Fast jag klagar inte, det blir inte bättre för de ändå så jag ska tänka positivt har jag bestämt mig för.
Så jag går här och pysslar i min egen takt just nu och det känns ganska bra. Jag tror att jag faktiskt efter snart *ålder* år börjar lära mig slappna av, vilket inte alls känns fel. Just att kunna njuta lite för stunden och bry sig om saker en annan gång är en förmåga jag saknat, vilket nog märkts så därför känns det skitskönt att just kunna skit i allt för ett stund och bara vara.

Därför har jag också dragit tillbacka den fackanmälan jag gjorde mot “Nöten” på jobbet. Inte för att hon på något sätt blivit bättre, nej istället känner jag att det finns 11 andra i personalgruppen. Varför ska hela tiden jag vara den som bråkar, skriver arga brev, protesterar och håller på. Inte för att jag är rädd för att bråka, nej jag tror mer det handlar om att jag alltid hör att jag är så negativ. Det kanske jag är men jag anser det vara mer negativt att sura och tjaffsa utan att något händer. Då är det bättre att slå näven i bordet och kräva förändring och frågan blir då: Varför ska jag vara den som slår näven i bordet.
Det räckte med att jag fick skriva till Göteborgs Polisen i våras och hota med media innan något hände då. Liknande situation rådde då. Många gnällde att inget hände men ingen gjorde något åt saken, ja tills Walle skrev ett brev. Efter det hände det en massa.

Så som sagt jag tar de bara lugnt just nu, och det är ju faktiskt det man ska göra när man är sjukskriven.

Jag avslutar med en mening jag kom på idag och som jag själv tycker va riktigt bra faktiskt:

Om kristendomen hade varit ett företag hade Jesus anmält Katolska Kyrkan för varumärkesstöld

För att förstå meningens hela betydelse så besök Karins sida

Natti alla snuttisar!

/walle

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *