Walentine.com: Ibland får man se till sin egen hall…

Oj, det har varit mycke nu de senaste dagarna så jag har inte riktigt hunnit med dagböcker och annat. Talet igår gick bra, men om detta återkommer jag till vid annat tillfälle.

Senare samma kväll besökte jag en arbetskramrat som hade glöggkväll för alla, och nästan alla var också där. Det var trevligt och allt var fint och bra ordnat, men trots det stannade jag inte så länge. Jag ville hem och ordna mer med lägenheten och dessutom skulle jag förbereda för middaden jag skulle bjuda på idag när killarna skulle hjälpa mig med möblerna. Så jag gick här och donade tills halv fyra när Henke ramlade in med tre kollegor, varav 1 var aspackad och 2 mindra packade. Henke själv var fullast och det är alltid lika kul att vara ensam nykter…Not. Men men, klockan halv sex sade jag att nu fick dom gå och det gjorde dom, då var Henke redan mer eller mindre i sömnens värld.

När jag själv skulle sova hände något som skulle visa sig göra min natt jävligt lång. Precis när jag skulle somna drabbade jag av andnöd. Det varade bara i någon sekund och försvann i samma veva som jag rörde mig. Detta har hänt förr och alltid när jag legat på rygg. Det känns som om jag sväljer tungan eller något liknande, men inatt hände det gång på gång oavsett hur jag låg vilket var mycket obehagligt.
Efter nästan 2 timmar gav jag upp och ringde faktiskt till sjukvårdsupplysningen som innan jag ens förklarat färdigt trodde att det var en form av ångestattack jag drabbats av. Personen i luren frågade om jag varit stressad mycket den senaste tiden och på det svarade jag”, Bara sedan 1972″.
Fast jag tror faktiskt inte själv att detta är någon ångestattack, och skulle de vara det så är det en liten en. Visst har den senaste tiden varit stressig men inte mer än innan, snarare tvärtom. Dessutom kändes det som ren smärta i bröstet precis innan varje gång och det försvann blixtfort bara jag rörde mig det allra minsta. Om någon känner igen det jag skriver om så kommentera gärna.

Själv tror jag att det är en blandning av massor av saker. Att det säkert finns inslag av stress i det tvivlar jag inte på. Även om livet just nu är lugnare än på länge så vet jag också att det ibland kan visa sig när just saker lugnat ner sig. Jobbet och allt där påverkar ju självklart men ger mig ingen oro på det sättet och hemma är det väl ganska bra tror jag, om inte lär det snart bli bättre när Walle börjar ställa lite mer krav vilket han insåg denna helg att det är dags att göra på vissa här…

Att jag överlag har en ganska taskig kropp är ju ingen nyhet och idag visade sig kroppen från sin sämsta sida. Jag hade varit ute och handlat och när jag kom hem fick jag ett sådant astmaanfall så jag ljuger inte när jag säger att jag var totalt övertygad om att “nu dör jag” Det var mycket otäckt kan jag säga
För några veckor sedan bestämde jag mig för nummer 67 i ordningen att sluta röka och det har gått sådär. Som rökare är man expert på att skylla på något så man får ta en cigg till och trots mitt jobb, mina sjukdomar och den lilla kunskap om sjukdomar jag ändå har så har jag fortsatt röka i alla dessa år, men konsekvensen att det drabbat mina lungor och kropp. Även om jag den senaste tiden kunnat både hålla upp och hålla bort det så har emellanåt begäret satt in och man har vikit sig och tyckt synd om sig själv efteråt.
Idag nästan direkt efter anfallet sade jag “Nej nu räcker det”, och sedan gjorde jag mig med en gång av med allt vad cigg och skit heter. Fusksnus har jag när det blir som jävligast, och det är heller inte bra men bättre än cigghelvetena. Nu, i skrivande stund, är det 12 timmar sedan jag fimpa och saken är den att jag inte ens saknar skiten än, vilket jag borde gjort om man ska följa alla andra gånger jag bestämt mig. Jag känner mig inte ens rastlös och det är ju bara positivt. Så även om jag försökt innan som sagt denna höst/vinter får 2 dec bli dagen jag slutade röka. Jag skriver inte att jag hoppas det ska gå bra för här ska fan inte hoppas nåt, här ska det helt enkelt slutas och därmed basta! Nu har jag haft en inkörsport och den har fungerat.

Sedan får vi som sagt vad dessa “anfall” är för något. Hoppas de försvinner

Natti

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *