QX GAYGALA 2007 och de nominerade är…

Dags för det som blivit en tradition på walentine.com Det är alltså dags att vi går igenom de flesta kategorierna på årets gaygala. För er som vill rösta så kan ni göra det Här, men här är i alla fall mina åsikter om de nominerade.
Årets Homo/Bi
Magnus Carlsson
Lena Einhorn
Andreas Carlgren
Cissi Ramsby
Christer Björkman

Walentines tycker:
Jag har en bild i min skalle som jag inte blir av med. Denna bild säger mig att för att man ska vinna ett pris som årets bög så ska man ha gjort något för gayvärlden. Tänker man så faller Cissi bort direkt. En halvtaskig roll i Idol är inte ett sätt att göra gayvärlden bättre. Carlgren har däremot länge varit öppen och aktiv, både politiskt och vidare men än så länge är det tyst på gayfronten när det gäller våran minister. Vi undrar alla hur det blir med det där med homosexuella och Iran t.ex
Björkman hamnade sist i Eurovision och har sedan dess arbetat med melodifestivalen. Det har ju även Herr Carlsson gjort för han verkar aldrig ge upp hoppet om att få vinna. Varje år är han med och antalet värdelösa låtar verkar aldrig finna ett slut. Slutligen har vi då Einhorn som ju gjorde den hyllade filmen Ninas resa. Just att hon gjorde den filmen gör att jag lägger min röst på henne om jag måste rösta på någon, men det blir mest för att filmen var så bra. Det är annars en mycket konstig sak detta med Årets gay, varför är t.ex inte Kristian (se årets kämpe) med för? Kategorin borde ibland heta ”Vi som är bögar men som inte gör något väsen av det direkt förutom när Se&Hör ringer”)
Min röst faller på Lena Einhorn
Årets Hetero
Sissela Kyle
Magnus Hedman
Martin Rolinski

Walentine Tycker:
Om vi börjar från slutet är Martin Rolinski snygg. Han är s n y g g. Kort sagt så ser han väldigt bra ut. Faktum är att Martin är så snygg så han är Viagra upphöjt till 20. Han är också medlem i den mest gayvänliga musikgrupp som gjorts sen Army of Lovers. Man S K A gilla BWO om man är gay, annars får man knappt medlemskort till RFSL. Jag älskar BWO och jag älskar Martin, men det räcker inte för att bli årets Hetero. Det räcker heller inte för Kyle som är en annan person jag dyrkar. Hennes humor och hela hennes sätt får mig alltid att bli glad men i år står dom maktlösa mot Magnus Hedman som vågade stå emot heterofjanteriet inom idrotten och som ställde sig på bögarnas sida. Sådant beundrar jag och sådant mod är det värt att få pris för.
Min röst faller på: Magnus Hedman
Årets Drag
TranzMission
Fashion Pack
Diamond

Walentine tycker:
Är helt borta på de där så jag lägger min röst på Tranzmission, men det är mest för att de kommer från Göteborg och att de alltid är så söta mot alla gästerna på Gretas. Något som föressten, när jag tänker efter, är en bra sak ju!
Min röst faller på: Tranzmission
Årets Gayklubb
Club Connection
Lino club
Wonk

Egentligen vill jag ju lägga min röst på Wonk bara för att bryta stockholmsfixeringen i denna grupp, men jag har aldrig varit på Wonk så jag kan inte uttala mig. Däremot känner jag faktisk till Club Connection, hehe, så det får bli dit rösten faller
Min röst faller på: Club Connection
Årets Gaykrog/café
Är totalt okunnig på ämnet så jag hoppar denna
Årets Tv-program

Ugly Betty
Böglobbyn
Prison Break

Walentine tycker:
När man ser de nominerade blir man nästan lite homofobisk själv. Va fan har Ugly Betty här att göra? Jaja, det finns ju en mening med allt men Böglobbyn ska vinna! Inget snack om den saken. Fast jag är inte så säker på att den faktiskt kommer att vinna. Det känns som att bögarna störde sig mer på programmet än vad tidningen Världen Idag gjorde. Själv älskade jag Böglobbyn och tycker att programmet var exakt det som gaysverige behövde. För mig är denna kategoris vinnare solklar, och oavsett hur de går på gaygalan har i alla fall Böglobbyn vunnit mitt hjärta för evigt.
Min röst faller på: Böglobbyn
Årets Keep-up-the-good-work
Normal Förlag
Edward af Sillén
P3 Homo

Walentine tycker:
Detta kategori borde delas mellan Normal Förlag och P3 Homo men man måste ju välja en och då väljer jag Normal Förlag. De vågade göra något annorlunda och de lyckades, och dessutom lyckades dom bra. Förlaget får allt fler spännande böcker till sig och det tackar vi för. Fast Sveriges Radio borde ha en smäll på käften för att de lägger ner P3 Homo, men det är ju klart: Programmet var ju bra, sånt ska vi ju inte ha inom Public Service…
Min röst faller på: Normal Förlag
Årets Svenska låt
Martin Stenmarck – ”Sjumilakliv”
Linda Bengtzing – ”Jag ljuger så bra”
Marit Bergman – ”No party”

Walentine Tycker:
Alla tre är riktiga skitlåtar men den sämsta av dom är ”Jag ljuger så bra”. Jag sjunger så illa, jag fattar inte texten, jag är för korkad för normala låtar är vidare fortsättningar på Lindas karriär. Usch vad hemsk låten är och usch vad hon låter illa. Hon är den ende som skulle kunna göra en glad låt av låttexten ”När jag kom hem var familjen död”
Min röst faller på: Alla som laddar hem dessa låtar så att ingen köper skiten
Årets Utländska låt
Justin Timberlake – ”Sexyback”
Dixie Chicks – ”Not ready to make”
Scissor Sisters – ”I don´t feel like…”

Walentine tycker:
Var det någon form av tävling i år att nominera de sämsta låtarna som gjorts, någonsin?
Usch!
Min röst faller på: Se rösten från årets svenska låt, det gäller extremt mycket även här
Årets Artist
BWO
Lisa Miskovsky
Peter Jöback

Walentine tycker:
Inget snack om saken att BWO ska vinna. Mest för att Martin sjunger i bar överkropp och i tajta shorts i senaste videon. Jag tog en cigg efter att ha sett hela videon….
Min röst faller på: BWO
Årets Musikal/Show
Har inte sett någon av dom så denna hoppar vi över
Årets Film
Brokeback Mountain
Transamerica
Djävulen bär Prada

Walentine Tycker:
Djävulen bär Prada var en mysig film, Transamerica var en extremt bra film och Brokeback Mountain var en film om två killar som älskade varandra och som blev Oscarsnominerad. Skitsamma nu om den inte vann, den blev faktiskt nominerad och dessutom var det en fantastisk film. Vacker, sorglig, hemsk och underbar! En solklar vinnare!
Min röst faller på: Brokeback Mountain
Årets Chock!
Sverigedemokraternas framgång i valet
Böglobbyn
P3 Homo läggs ner

Walentine Tycker:
Böglobbyn vinner även här, och chocken står mest för att bögar visade tydligt att de är väldigt förtjusta i att beklaga sig men mindre förtjusta när saker visas från ”deras värld” som de själva har svårt att stå för. När det gäller Sverigedemokraterna passar det väl bara att säga, ”Vad ska svinet stå om inte i svinstian”
Min röst faller på: Böglobbyn
Årets Bok
Jag läser för tillfället bara Bibeln och min egen bok så jag har inte läst någon av de nominerade
Årets Kämpe
Kristian
Fredrik och Robert Skoglund
Marco Lehtojoki

Walentine Tycker:
Att vara 15 år och bo i Jönköping och våga anmäla sin Skola till Homo på grund av att skolan sket i att han blev mobbad, det är modigt! Kristan gjorde allt det och han är en modig kille. Han är ett föredöme för oss alla och borde blivit nominerad även som årets Bög/bi. För Kristian har styrkan och modet att våga vara annorlunda och han kräver sin rätt att få vara det. Det är årets bög/bi, årets kämpe och årets människa. Kristian, we love u!
Min röst faller solklart på: Kristian
Årets Göteborgspris
GayStraight2Hell
Gretas
Castro

Walentine Tycker:
När jag var på GayStraight2Hell möttes jag av människor med ringar överallt och jag fick lära mig att om man är less på schlager får man räkna med nickelallergi bara genom att befinna sig i lokalen. Jag gillade inte GayStraight2Hell något vidare.
Gretas är som alla vet en trotjänare men i år lägger jag min röst på Castro. Både för att jag fick ett sånt himla bra ragg när jag var där senast men mest för Cattis skull. Hon kämpar och står i hon kämpar för allas rätt! Sånt älskar jag, och därför älskar man Cattis och Castro
Min röst faller på: Castro
Årets Öresundspris
En för mig ganska främmande kategori 🙂
Det var alla nominerade det. Vill du rösta så gå in på QX sida och gör det nu och se för sjutton till att i alla fall Kristian vinner. En gång kan ni väl rösta rätt! 🙂
[tags]Gaygalan, QX, Homosexualitet, Nöje, Show[/tags]
Intressant.se är bäst!

Bookmark the permalink.

6 Responses to QX GAYGALA 2007 och de nominerade är…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *