Äntligen något bra från Björklund

Skolminister Björklund vill, enligt dagens tidningar, införa lagar så att elever som mobbar andra ska kunna tvångsförflyttas. Detta tycker jag är en superidé och äntligen får kanske den som utför något också får ta smällen, istället för tvärtom som det oftast är i dag.
Jag har ju den konstiga inställningen att även om man har det jobbigt och även om man har det svårt så har man ingen rätt att bete sig som ett kräk bara för det. Bryter man mot lagen eller beter man sig illa måste faktiskt samhället någon gång se till den som blir drabbad. Skolministern säger att skolpolitiken är alldeles för flat, mobbarna och förövarna får hjälp i stället för offren och visst har han rätt. Så att ha detta som en sista utväg när ingenting annat fungerar är ett bra förslag, men då gäller det också att skolans personal tar sitt ansvar. Ett ansvar som många skolor idag verkar skita totalt i.
Det är på tiden att ansvaret fördelas lite bättre, och att det även läggs på de stackars ”hjälplösa” förövarna.
[tags]Mobbning, politik, skolan[/tags]
Intressant.se

Bookmark the permalink.

3 Responses to Äntligen något bra från Björklund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *