2006 i sammanställning

Alltså nyårskrönikor är skojiga ju så här kommer en till. Denna gång mer snabb och rätt i tiden. Med andra ord kommer jag vara mer elak, mer snuskig och mer patetisk. Så som Aftonbladet är ungefär.
Årets Comeback!
Torbjörn Fälldin: Även om jag inte delar mycket av han åsikter så blev jag lite rörd när han dök upp i slutet på årets valrörelse. Det blev liksom så mysigt när TV och han satt där i hans kök med köksluckor som var moderna 40 år före det att han själv var statsminister. Söt farbror helt enkelt
Årets Bitch
Carola: Först förstörde hon melodifestivalen med sin skriklåt när hon fick hela Skandinavium att se ut som en gudstjänstlokal på Livets Ord och sedan ville kvällspressen att hon skulle vinna rubbet. Det gjorde hon inte och ganska snart slutade folk lyssna på hennes eviga Evighet. Sedan blev det lite tystare fram till Marco i Böglobbyn berättade om sitt möte med Carola. Efter det programmet är Carola för alltid Sveriges svar på Amanda i Saw filmerna.
Årets surgubbe
Göran Persson: Han styr sin parti med hjärnhand och medan han berättade hur bra partiet var sprang partiets andra medelmmar (Ja det fanns faktiskt några fler än Persson) omkring som små smurfer och ingen visste vad de skulle göra. Persson var mest sur och vresig och svenska folket tröttnade på sin sura och stöddiga statsminister. Så istället fick dom en ny statsminister som innan valrörelsen köpt sig ett par sorgliga rådjursögon. Dessutom fick dom en stöddig och sur utrikesminister istället. Grattis!
Årets chock!
Zlatan: En hel nation förväntade sig mål efter mål från sin älskade Zlatan. Problemet var bara att ingen berättat det för honom och ibland undrade man om hans ens visste att han skulle spela fotboll. Sommaren 2006 blev en sommar full av, ”VAD FAN HÅLLER DOM PÅ MED?!”, och det var längesedan så många heterosexuella starka män öppet grät tillsammans.
Årets Sexuella nyhet
Fleshlight: Den kom inte 2006 men detta år blev verkligen det året då Fleshlighten började bli en folkhemsprodukt. Aldrig mer kommer sexhjälpmedel enbart vara något som kvinnor kan köpa på Ellos. Snart säljs den i närmaste ICA Butik, och aldrig har plast kunnat göra så mycket nytta med sådan glädje och till ett sådant överpris
Årets storhetsvansinne
Borås Tidning: Elfsborg tog guld i fotboll och Boråsarna var självklart gladast i världen. Borås Tidning var ännu gladare. Aldrig tidigare har en stad fått utstå en sådan utflipphet som som just då. Allt handlade om Elfsborg och hade finalen i fotboll spelats samma dag som valet hade Boråsarna fortfarande inte fått veta hur det gick.
Under 2006 tog Borås Tidning mindervärdeskomplexet till en ny och högre höjd. När EM i friidrott pågick i Göteborg pratade BT om eventuella evenemang i Borås och när västsverige svämmade över i december skrev Borås tidning om öresjö. Fast samtidigt förstår jag dom. 2006 stal ju ingen Yngve Kalins plånbok och något måste ju tidningen skriva om.
Årets Väder
Kaos!:Det var vinter tills det blev sommar och sedan kom sommaren igen och igen och igen. Det blev en extremt varm sommar där alla klagade utom dom som njöt. Sedan kom hösten och över västsverige började det regna och sedan slutade det inte att regna och det regnar fortfarande. Aldrig tidigare har det regnat så men det kan vara normalt, och det kan beror på miljön, och det kan vara normalt, och det kan bero på miljön och det ka…….
Årets Oduktion
SAW 3:På tre år har 3 SAW filmer kommit och trean slog alla rekord i äckel. Manuset glömde man hemma men man fick med sin rödfärg och det ruttna grisköttet. De hormonfyllda pojkarna jublade men var samtidigt ledsna över att den enda nakenscen som fanns i filmen på en brud var en 10 min lång tortyrscen, och det är ju inte så himla kul liksom alltså.
Årets Plåga
Beck och Wallander:Sverige blev överöst med Beck och Wallander och det enda man kan säga om dom är. ”Snälla nååååååååd!”.
Årets Gangster
Israel: 2006 visade Israel världen att de har rätt att göra som de vill. Därför bombade dom sönder Libanon i falsk tro att Hizbollah skulle tvingas bort. Ju fler bomber som föll desto mer hat emot Israel väcktes. Omvärlden gnällde lite men höll annars ganska tyst. För Israel har egna lagar, och egna rättigheter. Israel visade även 2006 att de är ett land som på sämsta sätt förvaltar sitt folks tragiska historia.
Årets ål
Anders Gerdin: Aftonbladets chefredaktör har en liten sida där han förklarar hur man tänkt i olika situationer på tidningen. Att man ens tänkt är bara det en chock egentligen. Gerdin är duktig på i sin lilla sida att alltid komma med de mest sanslösa ursäkter och undanflykter. Att han drivit Aftonbladet från en kvällstidning till en skittidning pratar bara bloggare om. Han själv försvarar allt och skakar av sig det. Hal som en ål och kommersiell som Krösus Sork. 2006 blev året då Aftonbladet slutade vara en nyhetstidning.
Årets Oops
Ted Haggard: Haggars var poppis med presidenter och högerkristna. Hans budskap gick mest ut på att man ska leva utan droger, akta sig för abort och bögar. Så en dag hände något. En kille berättade att han sålt sig till Haggard och att Haggard tagit droger. Nu väntar vi bara på att Haggard ska bli gravid, kommer han behålla barnet eller gör han abort?
Årets Tunnel
Götatunneln: I Göteborg invigdes äntligen Götatunneln och alla politiker och byråkrater jublade. Sedan började det regna och tunneln fick in vatten. Samtidigt skrek alla Göteborgare efter en tunnel eller bro över älven men det brydde man sig inte om. I valet att göra saker bra för en bilindustri som fungerar valde man att istället satsa på den som snart går i konkurs och samtidigt växer bilköerna och snart rasar Göta Älv Bron. Vilket den delvis gjorde redan våren 2006.
”Du e välkommen te Göteborg”
Årets Idiot
Den där norska nöten i Rapport: Berg och dalbanan på Liseberg gick sönder och det kunde gått illa men man hade änglavakt. Liseberg gjorde allt rätt men Rapport hittade ändå en brud från Norge som lämnat in sina biljetter. ”Mitt liv är mer värt än en dag på Liseberg”, tyckte hon. Jag tycker, ”Stick hem och döda lite valar ditt pucko”
Årets Trängselskatt
Stockholmsförsöket:Stockhol fick vägtullar och först klagade de flesta. Nätan tårögda satt de blåa politikerna i TV och sörjde för den ensamstående mamman som inte skulle ha råd med att ta bilen nu *snyft*
Försöket blev en succe. Biltrafiken minskade och luften blev bättre och Stockholmarna var nöjda. När folkomröstningen var sade de i Stockholm Ja och de utanför Nej. Den nya regeringen som värnar om miljön och som älskar träd och buskar beslutade sig för att delvis starta igång trängselskatterna igen, men inte för att bättra på kollektivtrafiken. Nej, istället satsar man på mer bilar och bygger ut vägarna istället. Så det som kunde bli så väldigt bra blev skit tack vare den nya regeringen. Fast varför skulle dom just där svika sin vanliga trend?
Årets laglydighet
TV-Licensen: Att inte betala licensen kan kosta en dyrt, man kan bli av med jobbet som minister bland annat. Det fick en del erfara detta år. Samtidigt började varenda människa betala licensen i Sverige. Så nu läggs kontrollanterna ner och istället avsätts en minister varje halvår. På det sättet kommer alla snart ha betalt licensen som de ska.
Årets Vägbygge
Lervägen i Munkedal: Vad gör man när man bygger en motorväg på en av landets mest trafikerade områden? Jo man stuntar i varningar och lite sånt och kör på som man vill. Vägraset resulterade i katastrof för många, och jobb för andra. Kostnaderna ökade för alla. Heja Vägverket!
Årets Gaj
Åke Green: När han var med i programet Böglobbyn visade han inte bara sitt vanliga mysiga kärleksfulla jag. Han visade dessutom upp att han inte kan säga gay. Så numer är vi Gaj. Ganska sött iofs
Årets roligaste nyhet
Världen Idag: Allt som den tidningen skriver är ju egentligen kul men ändå tror jag att artikeln om att besvärjelse kanske låg bakom översvämmningarna i Göteborg är den bästa av alla. Om inte så för att där visade Carin Stenström att vi inte ska vara ledsna över att En ding ding värld är nerlagd. Det finns ju alternativ
Årets mest patetiska hycklare
Påven: Som vanligt går detta pris till mannen som ger hyckleriet ett ansikte. Barn dör i AIDS medan påven funderar på om kondom kan stoppa spridningen. 2007 tillsätter vi en egen utredning: Kan kondom stoppa att fler påvar tillsätts?
Årets fegis
Socialstyrelsen:Nu är inte bara bögar riskgrupp för blodgivning, nu har man utvidgat gruppen. På detta sätt slipper man tjafs om att bögar förtrycks för nu kan man ju även visa upp andra som heller inte får ge. Fegt kära SOS, förbannat fegt
Årets Hjälte!
Du läsare:Orkade du läsa igenom detta är du en hjälte! Grattis
Gott Nytt år!

[tags]Nyårskrönika, 2006[/tags]
Intressant.se

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *