Walentine.com: Slappesvans!

Lugn dag idag. Var på ett skojigt möte på jobbet. Skojigt i den bemärkelsen att det är lite som att se på en popcornfilm. Stackars de som sköter om våra scheman. De borde få en puss för det är man värd när man ska ha ett sådant ansvar i den personalgruppen.
Hela kvällen och natten satt jag och Henke och såg på Matador. Vi har nu passerat hälften ungefär. I natt innan jag somnade blev jag så vansinnigt sugen på dansk mat så idag har vi ätit hemmagjord “fleskesteg med kartoffel” och det var sååå gott 🙂 Låt oss säga att jag är inne i en dansk period igen 🙂

Så dagen har inte inneburit så mycket annan möda. Magen/levern är lugnare igen så nu känns det inte lika mycket vilket jag tackar för. Så klarade man en gång till…

Det är skönt att bara ta det lite lugnt och slappa lite.

Det mest krävande jag gjort idag var mitt beslut om utträde ur Svenska Kyrkan, men tro inte att det sker med någon större glädje. Jag hoppas, vill och kämpar fortfarande för att det ska komma en dag då alla kan gå hand i hand men tills dess tänker då fanimej inte jag betala deras löner. Göteborg med omnejd är en sjuk plats när det gäller sånt här och SK får ursäkta men man gör inte tillräckligt. Det är helt OK med en demokratisk kyrka, det är något jag själv stödjer, men jag tänker fanimej inte tolerera en kyrka där fegisar låter nötterna kackla och det är exakt det som sker idag. Kvinnoprästmotståndare varvas med böghatare och alla gömmer de sig bakom Bibeln. Att SK i det stora sagt ja och att vi har en biskop delar den åsikten räcker faktiskt inte. Det är dags att SK sätter ner foten och det rejält och i Göteborg är det nog till och med dags att foten börjar fara omkring lite. Är det verkligen ingen inom Svenska Kyrkan som begriper att för varje Kalin som visar sig och för varje ny idiotisk strid som handlar om kvinnopräster etc så förlorar SK medlemmar. Är det ingen som begriper att SK, som vill vara en folkyrka, visar för lite för folket och för mycket för fanatikerna. Jag struntar i hur många goda gärningar dessa präster bedrivit. De kommer inte bli kända för det. De kommer bli kända för raka motsatsen. Det är ingen självklarhet längre att man går med i Svenska Kyrkan och det är heller ingen självklarhet att man någonsin i hela sitt liv vet vem Jesus var. Präster om Kalin och hans gäng tror att det är den moderna kyrkan som jagar bort medlemmarna. Det dom inte begriper är att det är dom själva som gör det, och med en feg ledning försvinner folket och till slut kommer svensk kristendom gå ut på att enbart belysa människor som Åke Green. Tycker någon att det är en framtid som verkar så trevlig. Svenska kyrkan MÅSTE MÅSTE MÅSTE visa upp den andra sidan. Den sidan med personal och präster som älskar människor, oavsett kön, läggning eller annat. Helt enkelt den f o l k l i g a delen av Svenska Kyrkan.
Jag är extremt besviken men samtidigt rent förbannad. För jag är ganska säker på att jag hade kunnat hjälpa till. Inte ensam givetvis men jag tror att jag hade kunnat vara en liten liten liten del i den bräda mellan dom som inte tror och föraktar och dom som tror och som älskar men när man inte ens får svar på brev/mail man skickar så skiter jag i det. Jag kan ägna min energi åt annat håll. Jag är så less på fega gubbar födda på 40-talet så jag kan spy på det. Försvinn med er!

Så nu är jag väl totalt fallen då. Jag är Bög, jag tycker om kvinnliga präster och nästa år slutar jag betala kyrkoavgift. Enligt vissa präster i den här byn, som ibland påminner åt skogen för mycket om filmen Änglagård, så är jag väl det närmaste den onde själv som man kan vara men då får jag vara det.

Jag avslutar min lilla dagbok idag med några ord från Kalin från hans hemsida. Han har ju varit med på kyrkomötet och han är ju ingen vän av detta direkt:

Avståndet till vardagsarbetet hemma i församlingen har aldrig upplevts större

På det svarar jag:

Avståndet till en kyrka där Jesus ord om kärlek gäller har aldrig upplevts större

Godnatt

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *