Walentine.com: Regeringen säger nej till Fridrotts-VM

Direkt efter EM i somras bestämde sig Göteborg för att testa läget och se hur intresset var för ett VM 2011 eller 2013. Villkoret var att regeringen gick in med statligt stöd. Då EM gick bra ekonomiskt och då Göteborg fick beröm för genomförandet så hade chanserna varit stora att man kanske skulle få det.

Men den svenska regeringen sade alltså nej och i det pressmeddelandet som friidrottsförbundet skickade ut skriver man bland annat:

”Vi är oerhört besvikna på regeringens besked. Ett VM i friidrott är inte möjligt utan ett engagemang från staten. Vi tycker inte att dagens besked stämmer överens med Fredrik Reinfeldts regeringsförklaring där han påtalade vikten av att dra stora evenemang till Sverige”

Att staten går in med garanti om stöd är inget ovanligt vid sådana här stora evenemang. Fast även den gamla regeringen hade svårt för sånt. De tror fortfarande att vi kan sälja Sverige enbart på reklam om älgar i tysk TV. Eller man har kanske en sådan stram budget så det inte finns möjlighet att lämna en garanti på 200 miljoner? Eller så var det säkert fel stad det handlade om.

Tack Reinfelt! Du är en riktig hejare på att skapa popularitet

Andra bloggar om: sport, regeringen, friidrott

Intressant.se

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *