Walentine.com: Omflyttning av akvarie är….jobbigt!

Som en del redan läst så har jag haft planer på att göra om lite här hemma. Bland annat ville jag flytta ut akvariet så det verkligen syntes. Idag var det dags! Sånt här är extra kul att göra när man har ont i armen och ska undvika infektioner men det gick till slut, men shit va jobbigt det var.

Dagen började med besök i Bäckebol och Bauhaus. Detta företag är Tysklands hämnd för att de förlorade kriget för helvete va rörigt det är där inne, eller så är inte stället gjort för bögar. Efter femton varv i butiken fick jag och Henke i alla fall tag på slangar och 5 skitsnygga vita spänner som det stod Baushaus på.
Efter besöket hos den tyska hämnaktionen bar det vidare till djurbutiken för att köpa Nitrivec och självklart hittade jag 2 rötter som jag fick för mig att jag skulle ha i akvariet. Efter det in på COOP för att handla lite mat och annat och verktyg. Nu äger jag och Henke både Hammare, spik, såg och vattenpass. Vi är riktiga män!

Väl hemma igen planerade jag och gick där med tumstocken. Jag ångrade mig bittert att jag inte hade ett par snickarbyxor att ha på mig men jag drog mig själv i skrevet istället en extra gång så visst var jag en man. Efter mätande och planerande var det då så dags för själva tömmningen av akvariet, en inte alltför lättsam procedur. Jag fyllde 5 spänner med vatten från karet och sedan var det bara dags att börja fiska. Småfisken är det inga problem med, de är så dumma så de simmar in i håven. Värre var det med mina bebisar, praktbotiorna, men det gick efter mycket om och men. Till saken hör ju att man jobbar hela tiden under tidspress med tanke på syret i hinkarna så ingenting får strula.

IMG_0088.JPG
Ungefär hela lägenheten såg ut så här ett tag idag. På bordet står också min lilla akvarium som jag föder upp bebisar i fast just nu dräller de av bebisar så några fler ska inte födas upp för tillfället

När väl alla fiskar och räkor och plantor och sånt var borta var det så dags för att börja rengöra akvariet medan Henke flyttade och donade i storarummet. Då märker jag att våra botior inte alls tycker att det är kul att bo i en spann och hade vi inte satt plast över hade dom hoppat ut. Nu var de totalt helgalna så vi fick lägga tjocka tidningar över spannen annars hade det blivit massiv fiskdöd här hemma. Vattnet plaska och plasten åkte av i snabb takt.
När så Akvariet var rengjort skulle det så bäras och tro mig när jag skriver att det väger bly även utan vatten. Det är verkligen skittungt och det blir inte lättare med bänken till men vi tog det lugnt och försiktigt och till slut var det bara att trycka in karet på plats

IMG_0087.JPG
Här ska numer akvariet stå och skina vackert

Nu kommer man till det roligaste, inredningen, och det älskar jag. Mina rötter som jag under tiden kokat i saltvatten (på det sättet får man bort av det mesta av färgen i roten som annars skulle gjort att det såg ut som mina fiskar simmande omkring i Te) lade jag på plats medan Henke höll i slangen som fyllde på vatten. Sedan var det dags att bygga stenrös och få allt annat att ligga som man ville. När så allt var på plats igen var det bara att hälla i “antistressmedicin” och “bakterier” och mina bebisar kunde få flytta in igen. En snabb koll på klockan visade att allt tagit 2 timmar från det att jag började tömma första spannen.

IMG_0089.JPG

Genom att jag sparat en del gammalt vatten och att jag inte rengjorde sanden så kommer förhoppningvis akvariets ekosystem komma igång snabbt. Fast jag räknar med att någon/några fiskar kommer gå under, en liten neontetra verkar väldigt vissen i skrivande stund. Praktbotian får väldigt lätt “vita pricken” men det har jag garderat mig mot och har medicin hemma men i vilket fall som helst så kommer det ta ett tag innan växter sätter sig i sanden och allt återgår till vardagen. Just nu ser växterna ganska trista ut men det visste jag ju att de skulle göra. Som tröst för att jag varit så elak mot fiskarna idag fick dom festmat ikväll. Röda mygglarver och det är mums!

När akvariet var klart och bokhyllor flyttade och fyllda med sitt var jag totalt slut. Henke lagade mat och till maten skulle vi se på film. Jag somnade efter 20 min vilket Henke förklarade med att jag börjar bli gammal 😉 och jag vaknade 2 timmar efteråt. Nu ska jag strax sova igen för i morgon är det också en lång dag, men intressant. Känner mig inte ens nervös för i morgon kväll men å andra sidan blir jag väldigt sällan nervös. Det jag ska tala om i morgon är ju sånt jag tjötar om varje dag så de e väl bara kul med ny publik 🙂

Så natti på er alla!

och

puss


Regnbågsflaggan på plats över akvariet. Allt är som det ska 🙂

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *