Walentine.com: Kristendom vs Kristendom = Vem ska förklara skillnaden?

Jag brukar ju som ni vet emellanåt hälsa på hos Nils Alvar (länken går direkt till hans gästbok men verkar bara funka som den ska i Explorer)
Idag hittade jag bland annat:

HÄR ÄR ETT MYCKET STORT BEVIS PÅ ATT HBT INTE ÄR MEDFÖTT
– Jag är kär i en kvinna
Nu är Anna Wahlgren lycklig med Bibban, 51
Författaren Anna Wahlgren, 64, har tröttnat på män.
Hennes nya kärlek är en kvinna: sjukpensionären Bibban, 51.
Och det bevisar att Bibelns budskap om att det som Bibeln lär om HBT är onaturligt, styggelse, synd, orenhet, och att en sådan person inte kan vara frälst (Kristen), och därmed inte kan få vara tillsammans med Jesus Kristus när han kommer igen för att hämta dem som är redo renade i Guds Lammets blod.

Vidare hittar vi också:

VILKEN OBEGRÄNSAT STOR SKANDAL OCH FADÄS
av British Airways att förbjuda en Kristen kvinna att bära Kors på halsen, men Muslimska kvinnor får lov att bära Slöja för det är helt OK.
Men det är toppen bra att bl.a. Politiker och andra Bojkottar British Airways med att INTE flyga med British Airways, och vi vill uppmana alla som läser denna protest och kritik mot British Airways att göra detsamma med att bojkotta British Airways så länge som detta förbud finns, och därmed denna diskriminering och kränkning av denna systers övertygelse.
Muslimska slöjor skall förbjudas i arbetslivet och inom skolor och förenings livet.
Och vi väntar på den dagen då Sverige, Skandinaviens och Europas länder skall förbjuda muslimska kvinnor att bära slöja, samt andra saker som är tillåtet för Islamisterna.

———————-

Läs inläggen där över två gånger och så betänk sedan att han som skriver sånt kallar sig kristen. Han föraktar muslimer, han föraktar bögar och han föraktar allt som inte kommer från Israel (på den gamla goda tiden sket han i Israel och brydde sig då mest bara om bögar)
Svenska Kyrkan är också kristen så betyder det då att Nils Alvar och Svenska Kyrkan är samma sak?
Nej, SK och NA är inte samma sak. Enda likheten dom två emellan är att de läser samma bok ibland, men för väldigt många människor blir just “att vara kristen” det samma som hatisk och galen och för dom står kristendom för något fult och något svårt. Därför måste skillnaden hela tiden poängteras.
Många inom Svenska Kyrkan försöker göra det, de försöker visa att det finns en annan sida av myntet. De försöker visa att Jesus hade mer att göra än att hata, och att hat var och är något som mycket dåligt stämmer överens med Jesus och hans tankar.

Fast de som försöker räcker inte och fler behövs och framförallt står stora klossen Svenska Kyrkans ledning och är alldeles för tyst utåt. För det är dags för nytändning nu och det är dags för förändring. Människor som Nils Alvar kanske man kan skratta åt, men det finns andra mörkermän som är mer drivande och mer hatiska i all sin så kallade kärlek.
Religionsfrihet och yttrandefrihet i all ära, men lika mycket som de där, Nils Alvar och gänget, har rätt att bråka, hata och sprida förakt ja lika mycket har alla andra rätten att ryta tillbaka.

När i alla vildvittrors namn ska Svenska Kyrkan ryta tillbaka och när ska man ta tillbaka kristendomen dit den hör hemma? Gör man det inte nu kommer man förlora, för snart kommer inte kampen handla om en kärlekfull kristendom. Snart kommer kampen istället handla om att all religion ska bort. Det är så väldigt tråkigt att Svenska Kyrkan inte vill inse det.

Andra bloggar om: Religion, Svenska Kyrkan

Intressant.se

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *