Walentine.com: En praktbotig söndag (shit va svårt de va att komma på en titel idag)

Har åkt på ännu en omgång med en mage som inte tycker om att finnas till när det går Vinterkräksjuka i omgivningen. Denna omgång spyr jag inte utan det är bara magen och feber som gör sig påmind.
På jobbet fortsätter boende efter boende att bli sjuka. I snitt en varannan dag har det varit och oavsett vilka föreskrifter som än lämnas upp funkar det inte ändå. Skiten smittas vidare.
Personligen, om jag fick bestämma, blev de total isolering av alla oavsett om de är sjuka eller inte, men då är man elak tycker vissa. Jag själv tycker det är mer elakt med Vinterkräksjuka men vem är jag som kan avgöra det? Jag har ju bara jobbat i branschen sen tusen år tillbaka.

Annars har helgen varit lugn på gränsen till dötrist. Har inte orkat göra något alls så jag har mest suttit och skrivit och lyssnat på musik. I och för sig blev det jag skrev jävligt bra så jag får vara nöjd. Jag börjar äntligen bli klar med boken min, och om jag får säga det själv finns det i alla fall lite styrka i den. Jag märker också hur den ändrats sen sommaren 2004 och fram tills nu. Då var jag arg och sur och bitter, nu skiter jag i det och skriver på storyn för att storyn håller. Fast jag vet vilka jag ska tillägna den till i alla fall. Det är också kravet jag sagt när jag talat med de förläggare jag haft små samtal med. Utan det kravet kan dom fara.

Söndagen fick vi tillökning i min lilla familj. Annika, en arbetskamrat, ska ha bebis och hon har bestämt sig för att avveckla sin akvariehobby. Så idag fick jag hem 5 praktbotior, så nu har jag åtta stycken charmtroll. Den ene var väldigt svag fick jag veta så vi får se om han/hon överlever men jag gör vad jag kan.

Jag fick också hem några helt sanslöst vackra exemplar av Silverfensmolly. Två av dom hade fenor som går i alla regnbågens färger och de är så fina! Är riktigt nöjd med min lilla samling bebisar nu.
Jag hade slagsmål idag också om en dött yngel som Börje hittat. Börje är min mal som, tja ser ut som en Börje helt enkelt. Han är väldigt cool och är precis överallt. Idag tyckte han att det var en dålig idé av mig att plocka upp ynglet så det var lite kamp. Börje vann! Ska tillägga att jag döpt alla mina fiskar till Börje. Förutom kampfisken som heter Gustav. Slutligen funderar jag snart på när Börje tänkt sluta växa. I affären sade dom att han blir max 12-13 cm stor, nu är han 16 cm. Kanske stod Börje för långt från tjejen i kassan så han hörde henne kanske inte.

I början på januari har jag fjäskat med mina killar (Markus, Robban, Isak och Knopp) så dom ska komma hit och hjälpa mig möblera om lite. Akvariet ska byta rum *pust* och ett skrivbord ska slängas. Det ska även ett annan bort och lite annat smått och gott. Jag är väldigt tacksam att de hjälper till. Jag ska bjuda dom på Pizza, Öl och hembakad tårta som tack. Jag erbjöd några sexuella tjänster som tack men än så länge lutar det åt Pizza. Typiskt!
Sedan kommer det bli så fint här hemma! Dessutom tömmer jag då ett rum som snart kanske får tillökning det med *fnitter* Angående det där fnittret så tänker jag allt mer att jag tror att det där kommer funka skitbra. Tre personer som alla är lite skadade och osociala kan inte bli fel ihop! Att jag sedan eventuellt får bo med båda mina snuttisar i samma lägenhet gör mig inget direkt alls faktiskt.

Söndagskvällen tillbringade jag och Henke framför TV’n. Som riktiga män ska göra såg vi på Die Hard och käkade Popcorn. Exakt hur straight det är att käka popcorn vet jag inte men shit va coolt med två Die Hard filmer i rad. Seriöst undrar jag om jag inte fått lite mer basröst efter filmerna. Die Hard är en bra söndagsfilm. Hjärndöda actionfilmer där folk dör hela tiden, det är söndag för mig det!

Nu ska jag gå och krypa ner. Det är ett jävla liv i sängkammaren hör jag. Mina praktbotior har uppenbart möte eller något för de lever och knackar hejdlöst. (för er som inte fattat det i den här dagboken så ger Praktbotian ifrån sig ett ljud som låter som en knackning. Ibland kan det låta väldigt högt och i början innan jag vande mig trodde jag akvariet hade spruckit varje gång de satte igång) Jag brukar knacka lite försiktigt på glaset när de blir för högljudda och då lugnar de ner sig. Vet ni! Ett akvarie är det absolut bästa som finns om man känner sig nere eller stressad. Det är så enormt mysigt att ligga och titta in i den där världen som finns där. En värld man själv varit med och skapat och som det nu gäller att hålla ordning på så dom små liven trivs och mår bra.

Nej, nu ska jag sova.

Natti alla!

/Walentine

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *