Walentine.com: Brev till Gud: Hur kan du?

Ibland förstår jag mig inte på dig Gud. Trivs du med att se människor lida? Tycker du om att se sjukdomar äta upp det folk en del hävdar att du skapat?

I Göteborg finns just nu en ung flicka som snart fyller 8 år. För några veckor sedan började flickan bli trött och hängig. Sedan kom blåmärkena, och de dök upp på de mest konstiga ställen och då tog man flickan med sig till sjukhuset. Nästan omedelbart flyttades flickan till en barncanceravdelning där behandling sattes in med en gång och där läkare satte sig ner och talade med flickans föräldrar. Allt tyder på att flickan har Leukemi och i skrivande stund får flickan blodtransfusion och i morgon ska märgprover tas. Blodvärden visar att det är illa med flickan, mycket illa.

Vad är meningen med det Gud? Hur kan du? Du som är allsmäktig? Eller går detta in i det att vi själva styr över våra öden? Vad har denna flicka gjort för att förtjäna detta? Hon är 8 år! Hon är ett barn! Ett rent barn där vare sig ondska eller bitterhet satt sig. Hon ska vara ute och leka med sina kompisar. Hon ska känna sig glad för snart är det jul. Hon ska leka med dockor och bilar eller vara ute i naturen och springa barndomen full av minnen. Hon ska inte ligga i en sjukhussäng och vänta på en framtid som kommer att bli svår, enormt svår. Hon ska definitivt inte behöva oroa sig för en sådan sak som döden. Hon, som är sina föräldrars ögonsten och som har en familj som älskar henne, hon ska ju finnas där. Så som ett barn ska få göra.
Förra året tog du Sebbe, och nu detta. Vad är meningen? Vad är det för jävla mening Gud när du låter gamla människor på 95 skrika efter döden samtidigt som du leker med livet för små barn? Varför gör du detta i din allsmäktighet? Varför gör du detta och hur sjutton kan du leva med dig själv? Du borde skämmas Gud, du borde skämmas något enormt. Du borde få dig en snyting!

Man ska tro på dig för du är god säger dom. Du skapade oss och du älskade oss så mycket så du offrade din egen son för vår skull. Är det straffet vi får se nu då? Eller klarade du inte mer? Du kanske lutar dig tillbaka i din himmel och känner dig nöjd. Du har gjort ditt nu. Är du lat Gud eller använder du en 8 åring för att visa din makt? Jag försöker hela tiden finna meningen med att tro på dig och jag försöker hela tiden finna en mening med varför andra gör det, men i lägen som dessa kan jag inte det. Du kan väl inte vara god. Hur kan du vilja döda det renaste som finns, barnen. Hur kan du låta barnen få genomlida helvetet. Är det för att de som vuxna sedan ska tvingas att tro att det var du som räddade dom?Är det för att de i resten av sitt liv ska känna dåligt samvete för att de inte tackat dig tillräckligt? Hade det då inte varit bättre att du helt gav sjutton i att låta dom bli sjuka? Jag är så besviken på Dig.

Ändå ber jag för flickan ikväll, men jag utelämnar Dig i bönen. Idag förtjänar Du ingen respekt Gud. Idag är jag så besviken på dig

/Walle

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *