Walentine.com: Bakslag i Uganda – Vad tycker påven om det?

I tidningen Dagen berättar man idag följande mycket sorgliga nyhet:

I sin årsrapport om det globala aidsläget betecknar FN-organet UN Aids Uganda som ett av de mer oroande fallen. Sedan början av 1990-talet har landet genom preventiva insatser lyckats få ned antalet hiv-fall med två tredjedelar – från 30 procent till lägre än 10 procent av den vuxna befolkningen.
Många andra länder har tagit efter de ugandiska insatserna, men nu förefaller framstegstrenden ha brutits. Det finns indikationer på att antalet hiv-infektioner ökar i delar av landet.
– Bruket av kondomer har minskat, kvinnor har oftare sex med andra än bara en fast partner och sexualdebuten kryper nedåt i åldrarna. Allt detta är dåliga tecken, förklarade UN Aids-chefen Peter Piot.
Enligt uppgifter levde närmare en miljon ugandier med aids eller hiv under 2005 – 6,7 procent av den vuxna befolkningen.

Det är med sorg man läser sådana nyheter 🙁
6.7% av den vuxna befolkningen är en så hög siffra så det går inte riktigt ta in det. Detta sker samtidigt som AIDS i Asien allt mer breder ut sig och där länder som Indien gör ungefär allt fel i kampen mot denna fruktansvärda sjukdom. Är AIDS det som kommer ta död på oss alla? Ibland funderar jag, och ibland skräms jag av tanken.
Men mest av allt blir jag förbannad när jag tänker på hur många offer hyckleriets kyrka nummer ett, den katolska kyrkan, har på sitt samvete på grund av sin idiotiska kamp mot kondom. Hur många människor har dött på grund av AIDS där de kunde ha klarat sig om skydd funnits och där kunskapen om sin egen kropp varit något man pratade om? Hur kan någon säga att det är en synd att använda kondom när alternativet är en svår och plågsam död? Hur kan någon hävda att Gud fördömer kondom, när det är hans skapelser som utrotas?
Katolska Kyrkan har genom historien många liv på sitt samvete. Då var det med vapen man dödade folk, nu sker det med hyckleriets makt. Frågan är vilket som är värst…

Andra bloggar om: Religion, katolska kyrkan, AIDS

Intressant.se

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *