Walentine.com: Till er som tycker att jag “är avis på Stockholm”

En del tycker ju att jag verkar vara avundsjuk på Stockholm. De menar att jag bara avskyr Stockholm utan anledning etc
Att jag skulle avsky Stockholm e skitsnack. Det är ett jättefin stad etc och bla bla plus en massa hyllningar. Att jag däremot anser att fixeringen vid Stockholm ska krossas är en helt annan sak.
Som tur är vet jag nu att samma idé finns i Stockholm. Kampen om de både städerna går åt bägge hållen. Gamla borgarrådet Annika Billström skriver i sin blogg om den nya “superarena” som ska byggas.

Låt oss ta lite urklipp

Stockholm behöver en arena som klarar av att ta minst 50 000 åskådare för att klara av de stora idrottfesterna och de stora kulturevenemangen som i dag går till Göteborg.

vidare

Jag hoppas också att inte detta enbart blir en stor fotbollsarena. Om en superarena av det här slaget ska gå runt ekonomiskt och bidra till Stockholms tillväxt så ska vi kunna annordna friidrotts-VM, internationella tävlingar inom motorsport, men också konserter med världsartister som i dag vägrar att spela i Stockholm.

och så avslutningsvis

I dag är Göteborg Sveriges evenemangshuvudstad. Så ska vi inte ha det.

Att städerna skulle kunna samarbeta är inget som slått någon vare sig i Göteborg eller Stockholm. Ibland glömmer man av att Sverige är ett ganska litet land, som snart kommer stå med fler arenor än vad vi behöver.

Heja Annika…..eller?

Andra bloggar om: Stockholm, Göteborg

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *