Walentine.com: Söndagen 29 oktober – En svart dag för Svenska Kyrkan

Söndagen den 29 oktober uppträdde Ulf Ekman i Svenska Kyrkan i Lund. Laurentiikyrkan fick besök av Livets Ords grundare och enligt tidningen Världen Idag var kyrkan fylld till bredden.

Jag är för yttrandefrihet och jag är för att låta alla prata, men Ulf Ekman har inget i Svenska Kyrkan att göra och han har absolut ingen anledning att stå och prata sin förljugna propaganda i svenska folkets kyrka. Vi vet vad Ekman går för, vi vet vad han står för. Det är inget nytt under solen med honom, och han har redan haft chanserna när det gäller SK.
Att bjuda in Ekman är verkligen helt rätt väg att gå, om man vill särskilja sig från folket och om man vill förlora medlemmar. Vill man göra kyrkan till något “konstigt” ska man fortsätta på denna linje. Vill man däremot försöka bli en riktigt “folkyrka” har man nu tagit flera steg ifrån den idén. Denna nya flört emot Livets Ord som sker allt oftare är sådant som till och med kan få mig att begära utträde ur SK.
Det är beklagligt att det finns människor som anser Ekman intressant, och det är ännu mera synd att SK inte starkare tar avstånd från sekter som Livets Ord. I artikeln i Världen Idag lyfts frågan om Allians fram. Inte för att jag ens tror att det finns planer på en sådan inom SK men om det skulle visa sig göra det kommer jag tacka för mig.

Jag är besviken, fruktansvärt besviken

Andra bloggar om: religion, svenska kyrkan, livets ord

Intressant.se

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *