Walentine.com: Nästa år “swinger” det på Liseberg

Till helgen stänger Liseberg för denna sommar, men nästan direkt börjar man bygga för nästa års sommarsäsong samtidigt som förberedelserna inför Jul på Liseberg startar

Sommaren 2007 kommer Uppswinget att ha premiär på Liseberg. Det är en nytt bygge från samma företag som gav oss Uppskjutet och Höjdskräcken och den verkar onekligen väldigt skoj!
Liseberg skriver i ett pressmeddelande:

Gungan man sitter i accelererar från 0-80 kilometer i timman inte mindre än tio gånger under turen!” skriver Liseberg i ett pressmeddelande.
32 personer – 16 personer rygg mot rygg i varje gunga – kan delta i varje åktur. Högsta höjden de når är 30 meter och högsta pendelvinkeln 120 grader.

Samtidigt som denna gunga dyker upp börjar Liseberg att bygga om ett område söder runt spegeldammen. När det står färdigt kommer det att att innehålla en ny restaurang, en ny musikscen och en upplevelseattraktion om och kring nationalskalden Evert Taube.
För dig som verkligen dör av nyfikenhet kan jag också berätta att Liseberg i år hade ca 2 400 000 besökare. Det är en nedgång med 8-9% sedan förra sommaren. Detta förklaras med att maj var en kall månad och extrem värme resten av sommaren i kombination med att Göteborg hade väldigt mycket andra evenemang i år. Jul på Lisberg räknas dra hit ytterligare 500 000 besökare så jag tror inte Liseberg går i konkurs i år heller 🙂

Personligen tycker jag att det nya området med Taube i centrum verkar spännande. Kul att dom för in det nya ihop med det gamla, vilket ju lite är vår kära parks underbara kännetecken. Fast om jag förstått saken rätt kommer inte hela området stå klart förrän 2008 så nästa år får vi nöja oss med Uppswinget.

ovrigt_06014_uppswinget_lr.jpg

Andra bloggar om: Liseberg, nöjesparker, Göteborg

Intressant.se – Sajten för dig som älskar bloggar

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *