Walentine.com: Jesus vilken cirkus…

Tänk va, de senaste 2 dagarna har jag fått veta att jag är en fjant och en obetydlig människa, och inte lika viktig som Aqurette. Dessutom fick jag nu veta att jag bedriver samma form av motbjudande kampanjer som Carin Stenström och då kände jag väl att jag en gång för alla får sätta punkt för det här, i alla fall från den här sidan. Aty Aqurette jämför mig med Stenström är självklart ingen tillfällighet. Han vet säkert mina tankar och åsikter om Livets ord/Världen idag.

Så vad var det som hände då?

Jo, jag inledde mitt inlägg med orden:

Att det sedan är samma 3-4 homosexuella som dyker upp i alla möjliga sammanhang är mer oroande anser jag. Inget ont om Carlgren för han är duktig men ändå skulle de behövas få in nytt blod i politiken när det gäller HBT frågor. Väldigt mycket nytt blod faktiskt

Rexxie var den förste som kommenterade och sade då att det var två stycken HBT människor i regeringen. Något jag då förklarade med att detta var något jag inte ens visste. Sedan började kommentarerna dugga tätt om hur bra regeringen var, hur hemsk jag var som misstrodde den och jag fick också lära mig att denna regering är den mest gayvänliga som någonsin funnits. Dessutom påpekar vissa att jag ska ge regeringen en chans. Att jag inte tror på Alliansens politik spelade ingen roll. Om diskussionen handlar om bögar i regeringen eller om den handlar om min eget lite mer röda synsätt är ganska osäkert faktiskt. På min fråga om borgeliga bloggar skulle hållt tyst vid en S seger fick jag inget svar på.

Nu då till saken…

Tror jag eller tror jag inte att Carlgren fick plats i regeringen på grund av sin läggning?
Både och kan man enklast svara på den frågan.
Att Reinfeldt både innan och under valrörelsen ganska ofta fick frågor om hur han med sitt “nya” öppna parti ska kunna samarbeta med KD som kanske inte gjort sig kända för den mest öppna gaypolitiken i Sverige tror jag inte direkt är något som är taget ur luften. Jag vet också att Reinfeldt starkt visat att han vill förändra M’s tidigare konservativa syn på sådana frågor. När nu Alliansen vann kom man också till den situationen att man sitter där med en regering med KD vid makten. Att då se till att en homosexuell blir invald är inte alls konstigt. Sossarna hade gjort samma sak, inte med Persson kanske. Vad han står inför HBT frågorna är väl ganska känt vid det här laget.
Men det är just detta som en del, inte så många men en del, börjar skrika sig hystersiska över. Det verkar på er som att jag ser Carlgren som en dubbelidiot som BARA fick sitt jobb på grund av att han var bög.

Jag säger inte att Carlgren enbart fick jobbet för att han är bög, men jag sätter en peng på att det var en av tankebanorna som Reinfeldt hade när han pusslade ihop regeringen

Det citatet är från mig själv och det förklarar exakt hur jag menar. Ingenting i detta inlägg skiljer sig från det jag skrivit innan men folk läser ju som sagt det dom vill läsa. När man sedan då läser Aquretts inlägg om jag som en person som påminner om Stenström vet man egentligen inte om man ska blir förbannad eller sårad.
Jag är självklart glad för att bögar börjar ta plats i regeringen och får jag det bevisat att jag har helt fel så kommer jag bli den första som erkänner detta misstag, men det Aqurette och andra måste försöka inse är att detta inte, för mig, handlar om det är en höger eller vänsterregering. Tro inte att jag har så höga tankar om S så att dom inte skulle göra samma sak, för det skulle dom och kanske till och med värre. Sossarnas strävan efter total makt de senaste åren är något alla fått bevis för. Därför har dom det också som dom har det idag.

Ändå måste jag ge Aqurette en eloge för han verkar till skillnad från många andra som kommenterat mina politiska inlägg i alla fall varit medveten om att han skriver på en blogg som en “röd” människa står bakom. Att han tycker att jag resonerar fel åt helvete, på ren svenska, är en sak. Vi delar inte så speciellt mycket i politisk uppfattning.
Men så kommer man till en del andra som verkar ha fått som kall i livet att få mig att ändra uppfattning. De verkar rent av chockade av att samma person som kan tycka som dom i vissa HBT frågor också tycker att vi fått fel regering, fel politik etc.
De verkar också tro att jag helt och hållet röstade efter min sexuella läggning, tänk vad dom misstar sig då. När man också sedan tänker på att jag INTE, det står I N T E, röstade på sossarna blir det nästan roligt ju.

Så där ligger saken till. Ska jag spalta upp det så alla verkligen förstår?

* Andreas Carlgren är en duktig politiker som blev miljöminister. Han blev det säkert/kanske för att han är bra på det, men jag tror att en del, om än så liten eller så mycket, handlar om att han behövs som motpol i en regering där KD sitter. Genom att nu kunna visa upp denna formation kan man också få ner snacket om “hotet från KD”

* Jag tänker inte ändra min politiska uppfattning bara för att en del personer blir kränkta över att jag har de politiska åsikter som jag har. Jag skiter i Björn vad du anser om dom, lika lite som jag skiter i om du tycker att jag är dum etc. Jag trodde att poltik byggde på att man får ha de åsikter man vill, vilket leder mig in på nästa punkt…

* Försök inte komma hit och tala om vad jag ska skriva om eller inte. Detta är MIN privata blogg. Att många läser den är kul men det är likförbannad min blogg. Jag skriver om det som rör mig och ingen annan. Om jag så får för mig att skriva om utsatta marsvins kamp för jämlikhet gentemot dvärgkaninen så gör jag det.

* och slutligen några ord om RFSL som ofta dyker upp här i debatterna och även i min maillåda. Jag är inte medlem i RFSL. Anledningen är ganska enkel. Jag tycker RFSL är värdelösa. Dom har gjort mycket bra men de är lika sega och tröga som S var i valrörelsen. Jag funderar mer än en gång per månad på vad RFSL’s egentliga mål är. Är det att få in HBT i samhället eller är det att ställa HBT vid sidan om. Sista spiken i RFSL-kistan kom för mig i 2 delar. Dels när man tjafsade om bastuklubbarna och dels när man mer eller mindre på sin hemsida hånade dom som blev förbannade på prästupproret. Är man en organisation ska man kämpa för sina medlemmars rättigheter och åsikter, även om det inte alltid passar in med vad personalen på organsiationens tidning tycker. Så jag tror inte på RFSL alls, inte som det ser ut idag.

Nu får alla ursäkta mig men jag tänker nu lägga ner den här debatten. Om Aqurette vill fortsätta publicera inlägg om mig och om min stil som han så innerligt föraktar så får han göra det. Jag tror det jag tror och det är beklagligt om han tror att jag lever i en värld där jag misstänker att alla inom Alliansen bedriver hetsjakt på bögar och allt vad det är. Jag vet att det finns flera inom alla partier, även inkl KD, som inget annat än vill ge alla HBT en bra tillvaro. Det har jag också skrivit på den här sidan även långt innan ens valrörelsen kom igång.

Jag stänger också kommentarerna på förra inlägget. Orkar seriöst inte med mer tjafs nu. Så med det avslutar jag, i alla fall denna, debatt.

/Walle

Andra bloggar om: walentine

Intressant.se

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *