Walentine.com: Jag vet inte om jag tycker om att bögar ska få hamna i karantän

Som en del säkert vet är det diskussioner om hurvida bögar ska få lämna blod eller inte. Socialstyrelsen har funderat lite på om män som haft sex med män istället för totalt förbud istället ska läggas i karantän. Landstingen säger nej då dom är rädda för att dom i sin tur inte får tjäna en hacka på den blodplasma man säljer till läkemedelsföretagen. Tanken med Socialstyrelsens idé är att män som har/haft sex med män ska få vänta i 6 månader innan de får lämna blod. Sedan ska det vara fritt fram om männen då inte har några problem med sitt blod så klart.

Vid första anblicken så verkar det jättebra att det idag förlegade beslutet om förbud för blodgivning nu hävs men när man sedan funderar på saken börjar jag allt mer tvivla för vad är det egentligen det nya förslaget säger? Jo, om man är man och har sex med män är man fortfarande en riskgrupp. Dessutom känns det som om förslaget har väldigt mycket “Medvandrarna” över sig. Va gärna homosexuell men ligg helst inte med någon. Jag tror självklart inte att det är så Socialstyrelsen tänker men jag är rädd för att förslaget kan tas på detta sätt.
Jag är inte emot karantän för människor som lever riskfyllt men att vara homosexuell är inte att ständigt utsätta sig för fara. Självklafrt finns det inom den gruppen massor med människor som ligger med allt de ser, men nog finns det även det inom den heterosexuella världen men här är skillnaden att en sexkontakt är det samma som risk.

Så kanske är det då bättre att vänta lite med hela saken. Jag tillhör dom som mer än något annat vill se förbudet upphävt men jag vet inte om jag tycker att det rätta är at häva upp förbudet för att sedan göra om det till något annat som kan upplevas som kränkande. Då får man kanske jobba mer på att först förändra attityderna och sedan komma med förändringarna.

Andra bloggar om: Blodgivning, homosexualitet

Intressant.se

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *