Walentine.com: Åtta år av sorg – Backabranden

Idag är det åtta år sedan min stad Göteborg blev en stad i panik och sorg. 63 ungdomar förlorade livet och hundratals andra blev skadade. Tusentals människor förlorade en kompis, en vän, en bror, en syster. Alla blev påverkade och Göteborg förlorade lite av sin själ. I det läget blev man påmind om att Göteborg inte är så stort för överallt brann ljusen och överallt rann tårarna.

Jag kommer ihåg nyheterna från händelsen den natten men mest kommer jag ihåg Göteborg dagen efter. Tystnaden, chocken och sorgen som fanns överallt och som trängde in i varje del av kroppen. Där det normalt brukar finnas massor med folk fanns knappt en människa. Ingen orkade och ingen ville göra något, alla försökte bara förstå. Alla försökte bara värja sig mot det ohyggliga som hänt ute på Hisingen. Folk åkte dit och lade blommor, tusentals och åter tusentals med blommor. Folk grät och folk stöttade varandra. Mitt i sorgen kramade människor som aldrig sett varandra tidigare om varandra och man försökte stötta varandra. I sorgen uppstod kärlek och i sorgen uppstod styrka.

Idag är det åtta år sedan Backabranden inträffade. Det är en extra jobbig dag för anhöriga och vänner till de omkomna. Så ägna en tanke åt dom idag och ägna en tanke åt dom som aldrig fick bli vuxna. Dom som för åtta år sedan gick på en fest som slutade i katastrof. Dom som aldrig fick en chans till livet


Bilden kommer från Aftonbladets bildarkiv. Jag tycker bilden i sin sorg också visar på den styrka som kan uppstå i katastrofer som Backabranden. Därför lade jag in den här.

Andra bloggar om: backabranden, sorg

Intressant.se

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *