Walentine.com: Anna Karin Hammar äger

SVT’s oftast mycket intressanta program Existens handlade idag om hur Svenska Kyrkan är som arbetsgivare. SK är en stor organisation med över 25 000 anställda och det sker ibland märkliga ting, där som hos de flesta andra organisationer. Fast enligt programmet sker det med anmälningar mot SK än mot någon annan arbetsgivare i Sverige. Jag tänker inte gå in så mycket på programmet i sig utan jag tänker mest fundera lite på Anna Karin Hammar som medverkade i programmet. Denna fantastiska kvinna som många gånger visat vad mod vill säga gjorde mig väldigt glad idag, och hon gav mig än en gång en lugnande känsla av att om SK går in på samma spår som hon och dom som resonerar som henne så kommer SK aldrig hamna i den kris som frikyrkotidningarna redan säger att dom är i.
På frågan om det var för mycket “bråk” inom SK menade Hammar att det var för lite. Hon vill se mer av öppna debatter, och hon tyckte inte alls att det var så konstigt att det blir konflikter inom en organisation av den sort som SK är och visst har hon rätt. Hennes medverkan gör också att det blir lite mer avdramatiserat när det nästa gång står “Kris inom Svenska Kyrkan”.

Heja Hammar!

Andra bloggar om: Svenska Kyrkan

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *