Walentine.com: Angående olyckan idag på Flume Ride

Liseberg har inte direkt haft ett bra år i år, mindre folk än vanligt och så olyckan i Lisebergsbanan för några månader sedan. Idag var det så dags igen då en kvinna skadades allvarligt i Flume Ride.
Lisberg skriver på sin hemsida:

Strax efter klockan 15 idag skadades en 33-årig kvinna allvarligt i FlumeRide. Kvinnan, som är hemmahörande i Göteborg, åkte tillsammans med sin dotter som är i 11-årsåldern och en väninna. Enligt väninnan greps den skadade kvinnan av panik och tillsammans försökte de hålla fast stocken innan den sista backen, genom att greppa tag i räcket. När båten till slut lämnade krönet fanns den 33-åriga kvinnan kvar i rännan. Hon tappade sedan taget och åkte nedför backen där hon blev påkörd av de två efterföljande stockarna. Personalen tryckte genast på nödstopp och hoppade i rännan för att hjälpa kvinnan. Hon fördes till Sahlgrenska Universitetssjukhuset med allvarliga huvudskador.

Jag hoppas nu att det inte blir en massa liv om detta. Saken som hände idag är inte vare sig Liseberg eller personalens fel. Egentligen är det väl ingens fel men om man ska tolka det som står i texten från Liseberg och det som media skriver har ju personen själv försökt hålla sig kvar innan sista backen ner. Faktum är att detta ju kunde slutat ännu värre om stocken inte åkt ner och fler stockar kommit i snabb fart från första backen.
Det är djupt beklagkligt när sådant här sker och låt oss hoppas att 33-åringen blir helt återställd men låt oss slippa en debatt om hur livsfarliga nöjesparkerna är. Ställer man sig upp i en stock samtidigt som man, av någon anledning, försöker hålla fast den sker olyckor. Då spelar det ingen roll hur många säkerhetsföreskrifter och nödstopp det finns. Då har man faktiskt ett eget ansvar

Andra bloggar om: Liseberg

Intressant.se

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *