Walentine.com: Stackars jägare

Såg på Rapport idag om problemet med vargarna i Värmland. Människor var rädda och vågade inte släppa ut sina barn utan uppsikt. Jag tyckte synd om mammorna de pratade med och kände ett känsla av förståelse för hur jobbig situationen blir när människor krockar med naturen på detta sätt.

Men….

Så kommer nästa del i repotaget och man talar då med en jägare. Han beklagade sig över att det fanns mindre älgar i naturen sen vargen kom tillbaka. Den stackars jägaren kanske inte fick döda någon älg 🙁 *snyft*
När repotaget var slut var jag så in i bomben förbannad. Det är helt OK att folk vars får, kor och andra tamdjur blir sönderrivna klagar, men när en jävla jägare gnäller för att han inte får leka med sin fallossymbol tappar jag all respekt.
Det är väl för hundan bättre att vargen tar de vilda djuren, så som det faktiskt ska vara, än att djuret går på tama djur och boskap. Jag är ingen nisse som tycker att jakt ska förbjudas, men det ska banne mig inte ersätta naturens egna kretslopp så att säga. Om nu denna stackars jägare lider så får han köpa “Hunter” till datorn istället. Någonting säger mig att män som honom i hemlighet drömmer om ett kort där han står stolt över sitt senaste byte, en död varg.
Vargen ska stoppas på grund av att det blir mindre älgkött hemma i jägarens frysbox, det är verkligen inte den rätta anledningen till att ta bort de stackars vargar som finns. Jag hoppas verkligen att denna jägares inställning var ett undantag för är det inte så ska jag personligen starta varguppfödning och sedan släppa alla vargar jag föder upp mitt inne i Värmland.

Man inser att man lever i ett land som gärna vill ha vilda djur men dessa djur ska inte leva i vilt tillstånd. Det är iofs lätt att sitta i en storstad och ha en massa åsikter om hur det är att ha varg och björn runt husknuten men som en “outsider” känner jag ibland att man kanske borde ta en slutgiltig diskussion om våra vilda djur. Att ena dagen skutta av glädje för att det föddes 1 björn i vintras och sedan dagen efter skjuta björnen för att den råkade komma nära människor känns ganska märkligt. Se då hellre till att ersättningarna för dom som förlorar djur blir bättre, det har banne mig Sverige råd med. Ge däremot inte jägaren några pengar. Han kan sälja geväret och börja fiska istället. Fast det är klart, det kanske finns gäddor i vattnet som äter upp alla mindre fiskar. Dumma Dumma Dumma Naturens gång!

Andra bloggar om: Vargar, Varg, Djur, Vilddjur, Vargfrågan, jakt

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *