Walentine.com: Rött i Göteborg – Blått i Stockholm

Om vi börjar med huvudstaden så kan vi snabbt konstatera att stockholmare har taskigt minne. Det behövs nämligen bara 4 år för att man där ska glömma av hur borgarna totalt förstörde Stockholm senast de satt där. Då gjorde man om kommunen Stockholm till Företaget Stockholm AB istället.
Detta är nu glömt och förlåtet och stockholms moderna ungdomar röstade istället så att M ökade med över 11% och ligger nu på över 37%. Lycka till Stockholmare, ni lär behöva det!

I Göteborg däremot ökade Göran Johansson sin ledning för socialdemokraterna och man har nu 36%. Detta gör att man lugnt kan regera tillsammans med MP och V i 4 år till. Att S ökar så i Göteborg kan man tacka Johansson för och ingen annan. Han kämparglädje för sin stad har gett resultat och göteborgarna uppskattar honom.
Att SD däremot tagit sig in i fullmäktige är bara att beklaga men visar också tydligt att den sjukdom Skåne drabbades av för flera år sen sprider sig uppåt landet som en löpeld. Inom några år kommer SD komma in i riksdagen, om ingen tar hotet på allvar vill säga.

Så grattis Stockholm! Snart kommer ni säljas ut och Grattis Göteborg, kampen om att påminna sossarna i huvudstaden om att det finns fler städer går vidare!

Andra bloggar om: Val 2006

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *