Walentine.com: Nu ger sig Aftonbladet på äldrevården igen

Ännu en gång anfaller Aftonbladet äldrevården och ännu en gång ska vi läsare tro på exakt allt som står.
Det ÄR förjävligt om det som står i artikeln stämmer på alla punkter men ni får ursäkta, jag vill ha lite mer information först. Dessutom börjar jag bli jävligt less på hur media och politiker använder äldrevården som ett sätt att få folk att lyssna. Aldrig någon jävla gång hör man något positivt utan det är bara hur hemskt det är.

Det finns brister inom äldrevården, tro mig! Saker som den AB skriver om idag ska inte ske och det är emot all form av värdighet. Fast när läster du något bra i en tidning?
I somras och även förra sommaren mailade jag flera tidningar och bad dom komma och se på när vi anordnade sommarmiddagen för våra boende. Tror ni någon kom? Nej, för det finns inget intresse att se människor som har det bra.

Jag mailade förövrigt AB idag:

Angående era artikel och uppmaning att maila er…

Nej, jag har inte sett vanvård. Jag har sett brister inom äldrevården men exempel som de ni tar upp är extrema fall, som inte borde få finnas men som emellanåt dyker upp. Att då varje gång framställa äldrevården som helvetet på jorden hjälper ju inte direkt de gamla, om det nu är det ni försöker göra.

Varför inte någon gång berätta om den andra sidan? Varför inte någon gång besöka ett äldreboende där de gamla trivs, för jag lovar att det finns sådana också! Jag är förbannat less på att media använder det yrke jag arbetar i som ett själ att få läsare. Jag mailade själv er i somras och frågade om ni var intresserade att hälsa på ett äldreboende där vi lagat hemlagad mat och fixat långbord till 45 boende på en gång. Där de fick trerätters middag, bål, vin och snaps etc. Jag fick inte ett svar ens.
Vill ni vara med och hjälpa de gamla så skriv någon gång något bra, det skulle höja statusen för yrket. Fast det är ni väl inte intresserade av.

Kan säga att detta mail också kommer lägga upp på min egen blogg. Bara så ni vet… www.walentine.com

Hälsningar

Walentine Andersson

Jag tillhör den skara som ställer mig längst fram i diskussionerna om hur äldrevården drivs och hur det fungerar, men jag tolererar fanimej inte att media gång på gång ska försöka få äldrevården att påminna om en dag i Treblinka. Så till Aftonbladet, Expressen och alla andra så kallade nyhetstidningar:

Skriv gärna om det, men visa båda sidor någon gång. Ni trampar en stor grupp personal på tårna just nu men det skiter väl ni i.

Andra bloggar om: Äldrevården, Aftonbladet

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *