Walentine.com: Lite från helgen

Har varit en väldigt lugn helg, fast det brukar iofs mina helger vara. Nu när snart 70% av ens umgäng antagligen röker på eller dricker varenda helg så är man inte riktigt lika trevligt sällskap längre.
Fast jag klagar inte på lugnet, just nu är det just lugn jag behöver, men om det pratar vi inte här. Inte nu i alla fall.

Lördagen ägnade jag och Henke till att se på film, det fick bli en gammal Hasselrulle från 80-talet. Sanslöst kasst egentligen, det händer ingenting på 90 min. Sedan har jag svårt med detta svenska “kläm in så många från Dramaten som möjligt” filmer. Ändå finns det en viss charm i Hassel, mest kanske för dess extremt tråkiga scenografi.

Natten sedan mellan lördag och söndag snackade jag en snabbis med Mike i telefon, en snabbis som blev 2 timmar. Det går fort att prata med lille snutten. På snabb tid hinner vi avlösa ämnen som krig, film, musik, politik, miljö, sex och sedan lite mer film/musik/politik/miljö. Varför ska han bo i Stockholm för? Eller varför ska Stockholm finnas? Mera Stockholmsblodbad ropar jag nu om någon dansk regent ser detta. Men ge i så fall sjutton i Haninge och Kista. Börja i Hässelby, där är det nära till vattnet också om ni behöver tvätta av yxorna.

Söndagen vaknade jag extremt sent på, mest för att jag inte somnade förrän efter 8 på söndag morgon. Nästan med en gång åkte jag och Henke in till stan. Det blev först middag och sedan blev det film: Den enskilde medborgaren
Detta är Claes Erikssons absolut bästa film och 2 scener kommer jag aldrig glömma. Den ena är fruns totala utskällning till killen som lägger reklam i hennes brevinkast trots att det står “Ingen reklam tack” på dörren. (kan berätta att när jag kom hem igen var jag så inspirerad av denna scen så reklamen som någon lagt i min brevlåda trots att en skylt säger “ingen reklam tack” åkte ut i trapphuset med en jävla fart igen.
Den andra scenen är golfbilsjagandet. Jag skrattade så jag grät! Så lyssna inte på kritiken utan gå och se filmen. Det är en ganska mörk film men med en charm och ett budskap som slår knockout.

Så helgen har varit lugn, förutom en händelse som skedde senare på kvällen men den tar jag i morron. Just nu kom jag på en scen jag måste skriva ner innan jag glömmer den. De e inte lätt att vara skapande ;)…

Puss på er

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *