Walentine.com: Grattis till segern i förskott Alliansen

Ja, det är bara att gratulera Alliansen. De klarade det och vid denna tidpunkt i morgon kommer det vara klart att de vann och nu kan de göra som de vill med Sverige i fyra år. Sen har svenska folket tröttnat igen och sossarna kommer tillbaka. Då med en annan partiordförande hoppas jag.

Det har varit intressant att följa Alliansen, och även om dom kommer vinna kan man ju inte annat säga att hela grejer nästan luktar fiasko. För trots 2 år av äktenskap mellan de 4 verkar de bara ha övertygat runt 50% av väljarna. Det får ses som ganska dåligt tycker jag.

Annars har verkligen valrörelsen 2006 visat att det är på väg att gå totalt åt helvete med den svenska demokratin och kanske är det dags att börja fundera på om vi inte ska ha ett annat valsystem än det vi har idag. För det vi sett i år är på alla sätt skamligt. Vi har haft en valrörelse som utspelats i kvällspressen och där kvällspressen lekt opinionsbildare. Att en tidning kan ha ruriker som “Han vet om att det är kört” visar hur rutten mediavärlden är men då alla politiker i Sverige är beroende av dom så gör ingen någonting åt det.
Samtidigt har detta val mer än någonsin handlade om, ingenting. Man har konstant undvikit alla jobbiga frågor och istället har man kört sig in på samma spår som alltid. Slicka barnfamiljer, pensionärer och fastighetsägare i baken har varit årets melodi. Viktiga frågor som miljön har man knappt nuddat vid, för att inte tala om utrikesfrågorna.

Valet 2006 blev också ett val där ena sidan berättade hur bra vi hade det medan den andra sidan berättade att det var kallt och grått i Sverige. Människor led, snön yrde omkring oss och vi stod ungefär 15 min ifrån en ny istid. Fast allt det skulle bli bättre om man sänkte A-kassan, sänkte skatterna och införde bidrag så man kunde få städhjälp hemma. Ville man sedan städa själv kunde man alltid ansöka om vårdnadsbidrag.

Nej, jag är ingen vän av Alliansen politik fast å andra sidan vet jag ju heller inte riktigt vad deras politik går ut på. Medan alla andra verkar hylla de 4 enade partierna för deras enade front mår jag själv illa av skitsnacket. Det enda alliansen visat är att det viktigaste är inte att tro på något, det viktiga är att ha makt. För makt är just det man vill ja. Därför kan partier som FP samarbete med KD och “miljöpartier” som Centern samarbeta med Moderaterna. Tillsammans har dom målat upp en bild av Sverige där alla är arbetslösa och där alla lever på bidrag. Nu blir det bättre för genom vårdnadsbidrag och genom skattelättnader på städning så kommer vi alla få det mycket bättre. Om jag inte får den där tusenlappen över efter skatt ska jag polisanmäla Moderaterna för missvisande marknadsföring.

Nu har inte sossarna varit bättre och det kan man i mångt och mycket beskylla partiledaren för. Göran Persson borde avgått innan valrörelsen, men det gjorde han inte. Detta får vi betala för nu. Han har inte mycket förtroende kvar i mina ögon men tyvärr finns det ju ett annat stort problem för “de röda” just nu: Vem sjutton ska ta över?
Persson har skickligt fixat undan alla som kunde hotat honom i rollen som partiledare. Detta kommer sossarna får betala för nu.

Fast egentligen behöver vi inte vara så oroliga. När hurraropen tystnat och firandet av valsegern tagit slut kommer vardagen tillbaka även för Alliansens partier. Då kommer de frågor som partiernas medlemmar anser vara viktiga fram, och då lär allt braka. Vinner Alliansen kommer vi ha nyval om 2 år, det är jag säker på

Tills dess är det bara att önska vår nya statsminister lycka till. Han lär behöva det.

Andra bloggar om: Val 2006, politik

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *