Walentine.com: En epok försvinner från Göteborg

princess.jpg

Det är med stor sorg man tar emot beskedet att DFDS Seaways beslutat läggs ner rutten Göteborg – Newcastle. I över 100 år har man kunnat åka till England med passargerarfärjor från Göteborg men nu är alltså denna epok slut. Höga oljepriser och lågprisflyget sägs vara de största anledningarna till att man nu tvingas avveckla trafiken.

Det är också med smärta i bröstet man nu kan konstatera att svensk passargerartrafik på sjön gått från en stolt flotta till att enbart ha blivit ett sätt för patetiska svenskar att kunna köpa billig alkohol i Danmark eller på finlandsbåtarna.

Andra bloggar om: Fartyg, sjöfart, nedläggning

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *