Walentine.com: En bokmässig dag

Så, årets bokmässa är avklarad! Ryggen värker efter en dag då jag gjort ungefär allt jag inte ska göra emot min kropp i form av ståend och gående hela tiden plus att jag åkt på en förkylning, men det var det värt! För jag älskar bokmässan.
Man kan sammanfatta min kärlek till denna mässa i tre delar:

1. Man får se kända personer som älskar sin egen spegelbild. De njuter av varje sekunds uppmärksamhet de får.
2. Man kan ibland göra fynd på böcker man inte tänkt läsa men som man nu kommer läsa i alla fall.
3. Detta är viktigast: Man får chansen att se alla böcker som släpps i Sverige och som inte ligger under de stora bolagen. Alla dessa små förlag som slåss om marknanden och så alla olika sällskap som finns. Det verkar finnas ett sällskap för varenda död författare i Sverige. Underbart är det i alla fall!

bild2.JPG

Det var väldigt mycket folk runt lördagen men samtidigt är jag tacksam för hur man delat upp mässan. Man har lagt de flesta av de mer kommersiella bolagen runt samma ställe och detta gör att man mer i lugn och ro kan titta till de lite mer smalare utbuden. Sen är det alltid kul att se hur man gjort i sina montrar. Jag måste säga att Svenska Kyrkan vann tävlingen i snyggast monter. Eller avdelning är nog rätta ordet för SK hade en gigantisk stor hörna. Väldigt fint och väldigt mysigt inredd. Man bjöd på kyrkkaffe också och iskallt vatten 🙂
Det är mycket religon på en bokmässa, en del bra som ni läser och en del mindre bra…

bild1.JPG

Världen idag delade ut ett gratisnummer där man berättade om allt bra man gjort under 5 år, och dessutom lät man alla testa tidningen gratis i tre veckor. Grattis alla ni jag känner som snart får hem årets tidning till sig 😉
Fast är det inte märkligt att Världen Idag som är en “oberoende tidning med kristen prägel” av en slump hamnade bredvid Livets Ord som Världen Idag inte har nåt direkt med att göra. Att cirkusdirektören från Livets Ord sitter med i Världen Idags styrelse är säkert också bara en slump. Vidare träffade jag på Pingst och även en monter som delade ut Stridsropet, jag gick snabbt förbi. Det räcker med en omgång galen frikyrka åt gången.

Vad köpte jag för böcker då? Ja det blev inte så många faktiskt. Jag fick tag i en bok om Hitler för 98:- För er som känner till den är den nytrycket av Hitler – En studie i Tyrrani. Sedan köpte jag en deckare också av en helt totalt okänd kvinna som tryckt upp sin bok själv. Sånt gillar jag och sånt ska stödjas.

Annars bestod mässan väldigt mycket av Liza Marklund. Överallt var Liza Marklund! Är det bara jag som inte gillar Liza Marklund?
Ja Jan Guillo var självklart där. Han är alltid på bokmässan. Det märks att lille Janne gillar bokmässor med är bloggar. Kanske är det så med janne att former av skrift han själv inte förstår sig på är dåliga. Han e allt ganska söt vår lille Jan.

Efter mässbesök åkte vi upp och gled omkring bland kultureliten på Heaven23 på Gothia Towers. Det är högt där och man ser nästan hela Göteborg i bra väder.

bild5.JPG

Vilket min kamera visar på bilden ovan. Den blev suddit men skyll på fönster, sol och stress.

Men men, nu är klockan för mycket och jag ska sova. Det har i alla fall varit en bra dag.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *